Izvor: BSC HAPPY/TELEGRAF
18.01.2024 u 21:00
0

JEZIVA LEGENDA O SELU DUHOVA: Svi stanovnici ga napustili, niko ne zna zašto (VIDEO)

Skriveno među peščanim dinama, sat vremena vožnje od Dubaija, krije se selo Al Madam, napušteno 1990-ih.

Nazivaju ga i “selom duhova”, a vremenom je postalo turistička atrakcija, nudeći bekstvo iz primorskih gradova i pogled na jedinstvenu prošlost Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kako su godine prolazile, tako je pesak “okupirao” selo sa dva reda kuća i elegantnom džamijom.

Obrisi nekadašnjih domova su i dalje vidljivi, iako je pesak ispunio zdanja, dvorišta i prekrio nameštaj.

ŽIVOT NA -40, BEZ SUNČEVE SVETLOSTI: Kako izgleda svakodnevica na severnom polu (FOTO/VIDEO)

Postoje indicije da su stanovnici napustili svoja ognjišta u žurbi, jer su vrata ostala otvorena, a lične stvari ostavljene i prepuštene vremenu.

Postoji priča da su stanovnici pobegli od “natprirodnih sila”, ali u Al Madamu nema žive duše koja bi mogla da pruži željene odgovore.

Žitelji obližnjih sela pominju “zlog džina” koji proganja Al Madam, a postoje legende i o raznim demonima koji su odveli ljude.

“Selo duhova” je privlačno za izletnike željne uzbuđenja, posebno jer je otvoreno.

“Većina zdanja je otvorena, a neka nemaju vrata. U pojedinim kućama pronaći ćete divne mozaike, a jedna ima mural na zadnjem zidu”, kažu iskusni vodiči.

Tokom 2018, Fondacija za umetnost Šardža (SAF) sprovela je istraživanje o istoriji sela i došla do saznanja da je izgrađeno sredinom 1970-ih.

Ne mogu sa sigurnošću tvrditi zbog čega je napušteno, ali se kao mogući razlog navode peščane oluje, koje su lokaciju učinile nenastanjivom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter