Izvor: Happy BSC Portal/Magazin.novosti.rs
15.01.2024 u 04:45
0

NAJPOPULARNIJE IME NA SVETU VEĆ STO GODINA: Zvuči isto u celom svetu, a ovo je njegovo značenje

U čak 20 zemalja je među tri najpopularnija imena.

Sofija je najpopularnije ime na svetu za devojčice. Lako se izgovara na mnogim jezicima, zvuči isto u celom svetu, a znači mudrost.

Do tog zaključka došla je američki stručnjak za imena Laura Vatenberg, koja navodi da najviše Sofija ima u Italiji, Meksiku, Rusiji i Americi. „Zapanjujuće je da na toliko različitih jezika i u toliko različitih kultura jedno ime zvuči isto. To sigurno govori nešto o načinu na koji se kultura danas prenosi“, kaže Vatenberg.

Meksiko, Rusija, Argentina, Italija, Švajcarska, Estonija, Čile i Slovačka su zemlje u kojima roditelji svojim devojčicama najčešće daju ime Sofija. U čak 20 zemalja Sofija je među tri najpopularnija imena.

DA LI STE RASKITILI JELKU: Evo zašto treba da poskidate ukrase baš do ovog datuma u januaru

Sofija na grčkom znači mudrost, a tajna popularnosti tog imena za devojčice je delom u tome što se na različitim jezicima isto izgovara. Neki njegovu popularnost povezuju s poznatim damama, poput Sofije Vergare i Sofije Loren.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter