Izvor: ona.rs
04.05.2022 u 22:31
0

3 načina da sami sredite stopala kod kuće! Sredite pete kao kod pedikira!

Sve smo bliži vremenu kada ćemo nositi otvorenu obuću, pa je pravi trenutak za sređivanje stopala.

Koža je ogledalo naše nege i navika. Ako je sjajna i zategnuta, to znači da osoba pazi šta jede, da vežba i da se neguje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Napravite sami MASKU ZA LICE od sastojaka koje imate u KUHINJI!

Onako kako vodimo računa o licu, rukama, telu, tako je poželjno da negujemo i pete kojima najčešće posvećujemo najmanje pažnje. Ispucale i grube pete nikad nisu bile prijatne za videti.

Međutim, nema žene koja nema ovaj problem. Srećom, za to postoji vrlo jednostavno rešenje koje ne zahteva odlazak u kozmetički salon.

Donosimo vam tri recepta kako da sredite pete i stopala kod kuće, a da vam koža bude svilena i nežna. Sve što vam je potrebno od sredstava većina žena već ima u domaćinstvu.

1. Soda bikarbona

Soda bikarbona je pravi melem za ispucale pete. Noge potopite u toplu vodu 10 minuta. Zatim napravite pastu od sode bikarbone i kupke, tom pastom dobro istrljajte stopala i pete, pa ih operite mlakom vodom.

Kada ste završili piling, stopala namažite hidrantnom kremom i obujte pamučne čarape. Koža će vam biti baršunasta i mekana.

2. Jabukovo sirće

Jabukovo sirće poznato je po svojim lekovitim svojstvima i po tome da ima veoma široku primenu u domaćinstvu, ali i u kozmetici. Za nežnu kožu peta isprobajte kupku na bazi ovog sirćeta.

Lavor napunite do pola mlakom vodom, pa u nju sipajte 200 ml jabukovog sirćeta. Potopite noge u ovu kupku i držite dok se voda ne ohladi.

Zatim izvadite stopala i lagano ostružite turpijom mrtvu kožu sa stopala. Stopalo namažite nekom masnom kremom ili kokosovim uljem i obujte pamučne čarape kako bi koža potpuno upila ulje ili kremu.

Ova kupka ima i terapeutska svojstva, jer se smatra da revitalizuje celo telo. Osim opuštanja mišića, jabukovo sirće će vas osloboditi i od gljivičnih infekcija stopala.

3. Limun

Stopala možete kod kuće srediti i limunom. Uzmite jedan veći limun, iscedite ga, pa korom sa unutrašnje strane dobro istrljajte pete. Zatim koru pomoću čarape pričvrstite za stopalo i ostavite da tako stoji sat vremena.

Posle toga stopala operite mlakom vodom i namažite masnom kremom, a još bolje kokosovim uljem. Obujte pamučne čarape i ostavite najbolje tako i preko noći. Postupak ponavljajte tri dana, dok stopala ponovo ne budu meka i nežna.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter