Izvor:
23.10.2019 u 20:47
0

BOJE IGRAJU VAŽNU ULOGU: Evo koje treba NOSITI kad TRAŽITE unapređenje ili POVIŠICU!

Spremate se za razgovor sa šefom da biste tražili unapređenje ili povišicu? Osim govora i argumenata, kao i rezultata vašeg rada, verovatno ćete pripremiti i odgovarajuću odeću za tu priliku. Ipak, mnogi pritom zaboravljaju na važnost psihologije boja.

Istraživanja su pokazala da osobe koje nose ružičastu boju većina posmatra kao miroljubive, a ova boja ima uticaj i na smanjenje agresije, pa su određeni zatvori uveli upravo nju u te ustanove da bi smanjili neprijateljsko ponašanje među zatvorenicima. Takođe, prehrambena industrija često koristi snagu žute i crvene, jer je dokazano da one podstiču apetit i osećaj gladi. Uticaj boja odnosi se na sva životna polja, pa tako čak i na povećanje mogućnosti da dobijete uanpređenje ili povišicu.

Zato, kada se odlučite na ovaj korak, pobrinite se da na sebi imate crvene ili plave odevne komade.

Crvena

Ova boja ostavlja utisak snažne, samopouzdane, snažne i tople osobe, a osim toga šalje i poruku da ste strastveni u svom poslu. Ona je i poprilično agresivna, pa vodite računa o tome da vaš nastup bude optimističan, da ne biste ostavili utisak da "napadate" osobu nasuprot vas.

Plava

Ako ste naporno radili, uvereni ste da zaslužujete povišicu, učinili ste sve što ste mogli da biste se pripremili za razgovor, ali ste i dalje nesigurni u svoj nastup, možda bi umesto crvene trebalo da izaberete plavu boju. Ona će vam pomoći da stvorite opuštajuću i prijateljsku atmosferu, pa ćete se i sami osećati smirenije.

Izvor: Index.hr
Foto: Instagram/vikyandthekid

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter