Izvor:
24.08.2017 u 00:03
0

DA LI JE OVO DOBRO ZA KOŽU? Evo šta se dešava sa telom kada izađemo iz mora i ne istuširamo se odmah!

Morska voda bogata je mineralima i ima lekovita svojstva za kožu. Posebno je dobra za psorijazu, ekcem i suvu kožu.

Ove pogodnosti nisu posledica soli, već visoke koncentracije magnezijuma koje se nalaze u njoj.Ova voda aktivira metabolizam, deluje kao antiseptik, steže i tonira kožu. Nakon kupanja u moru koža postaje glatka i zategnuta, a većina nečistoća se samo odstrani.

Mnogi je proizvođači kozmetike koriste u svojim preparatima s obzirom na široku lepezu deletvornosti. Upravo zbog toga, preporučuje se onima, koji nisu u mogučnosti da idu na more, da u svom kupatilu naprave morsku idilu i klimu. .

Pa ipak, dug boravak na suncu može da ima i štetne posledice na kožu i sušenja. Skoro je nemoguće skorelu i osušenu so ukloniti sa kože sapunom ili gelom za tuširanje. Čak i nakon tuširanja, tragovi soli mogu ostati na koži i upijati vlagu. Ako tome dodate prekomernu izloženost suncu rezultat će biti dehidrirana i oslabljena kože.

Dermatolozi zato preporučuju da se istuširate posle svakog ulaska u vodu i to što pre. Ako nastavite da boravite na otvorenom, ne zaboravite da posle toga ponovo nanesete zaštitu od sunca.

Izvor:Telegraf.rs
Foto:expedia.com.au

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter