Izvor: Happy BSC
26.11.2021 u 14:05
0

NATAŠA ZMBOV U EMISIJI „SAVETNIK“: Mladost ne može da se vrati, ali mogu da se ublaže znaci starenja!

U emisiji „Savetnik“ govorilo se o pravilnoj negi kože i kako što duže sačuvati svež i  mladalački izgled. 

Gošća Natašom Zmbov , estetičar i  osnivač dermatološke ordinacije, odgovarala je na pitanje iz ove oblasti. 

Da li lepota mora brzo da prođe?

– Bavim se estetskom dermatologijom i antiejdžingom dugi niz godina. Mladost je prolazna, ali lepota nije. Ona se samo menja tokom godina. Postoje i mlade osobe koje su fizički lepe, ali su prazne i ne zrače. Strašno je bitna energija i način na koji zračimo. Sve drugo može da se nadoknadi. 

-Sve više je muškaraca koji se interesuju za lepotu. Drago mi je što su počeli da vode više računa o higijeni i negi kože. najčešće se javljaju zbog neželjenih dlačica, ali i zbog bora koje ih opterećuju. 

-Žene dođu sa 60 godina i kažu da ništa nisu radile na svom licu. Ne mogu da kažem da su zakasnile, već bi trebalo da dođu ranije za antiejdžing tretmane.  One su više za plastičnu operaciju. Žene u dobu oko 30 godina bi trebalo da dođu makar na savet kod nas. Do fantastičnog tena u tom dobu dolazi se laserom. Uspešno se otklanjaju fleke, ožiljci i  kapilari. Znam da postoji strah od lasera jer postoje nestručna lica. Savetujem sve koji dolaze u antiejdžing ordinacije da prvo provere da li tu rade profesionalci I sertifikovani lekari.  

-Suva koža je često genetski problem. Uglavnom je imaju svetle i  nežne žene. Što se tiče nege, trebalo bi da se konsultujete sa dermatologom. Hidratacija je važna! Ja sam uvek za negu! Ona mora da je u sklopu zdravog života koja podrazumeva zdravu i izbalansiranu ishranu i zdrave navike života. 

–  Sve je više poremećaja, žena koje su  zavisne od igle, od bockanja. Od straha da se ne vrati bora one se napumapavaju i lice postaje neprepoznatljivo. Poslednjih godina se više ceni individualnost u lepoti. Nekada je više bilo “kloniranih” tipova lepote. 

-Što se tiče krema, svi bismo morali da imamo kolekciju krema za negu kože, i žene I muškarci. To je deo svakodnevne higijene i nege.  Kako starimo, menja se i izbor krema.  One ne mogu da reše i izbrišu sve  bore u nekim srednjim godinama.  Koriste se samo za negu i prevenciju. Da bi se zategle bore najbolja je kombinacija lasera i filera. Mladost ne može da se vrati u potpunosti, ali može da se ublaže znaci starenja-poručila je Nataša Zmbov. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter