Izvor: Alo
01.08.2020 u 22:19
0

PROBIOTICI NISU SAMO DODATAK ISHRANI: Evo zašto je bitno da krema za lice sadrži probiotike

Ovo je veoma bitno za buduću negu!

Probiotike uglavnom povezujemo sa hranom, ali poslednjih su se godina kolonije korisnih bakterija „doselile“ i u kozmetičke proizvode jer se pokazalo da „hranjenje“ dobrih bakterija putem krema deluje izrazito blagotvorno na kožu.

Dosad su se probiotici i postbiotici većinom mogli naći u luksuznoj kozmetici, ali ubuduće ćemo ih nalaziti u mnogim proizvodima, kremama za mešovitu i masnu kožu.

Stručnjaci smatraju da je to veoma dobro za kožu jer mikrobiom na njenoj površini, sastoji se od bakterija, gljivica i virusa koji proizvode određene hemikalije zadužene za održavanje dobrog zdravlja kože i očuvanje njene barijere.

SVE O SPORTU

(VIDEO) POBEDA PARTIZANA! Crno-beli se ozbiljno namučili i slavili u Kruševcu posle skoro godinu i po dana!

LEGENDA MANČESTER JUNAJTEDA OBJASNIO ZAŠTO GA ZOVU STENA: Nisam plakao ni kada sam bio srećan

U BREŠI BODOVI PODELJENI: Sampdorija povela a gosti brzo izjednačili

ARSENAL OSVOJIO FA KUP: Da je Čelsi slavio crno-beli bi sigurno mirnije spavali!

Sve je više spoznaja o mikrobiomu; već znamo da manjak bakterija ili poremećena ravnoteža mikrobioma kože mogu rezultirati pojačanom osetljivošću, aknama, upalnim poremećajima, pa i preuranjenim starenjem.

Budući da na površini kože postoje mikroorganizami, a niko od nas nema jednak mikrobiom, baš kao ni otisak prsta, kozmetičkim hemičarima predstoji težak zadatak da preparate s dobrim bakterijama učine pogodnim svima, i zato je na pomolu personalizovani pristup nezi kože.

Zahvaljujući napretku tehnologije, uzimanju uzoraka s površine kože, analizi bakterija i DNK-a, proizvodi budućnosti bit će skrojeni prema našem mikrobiomu i genetskom nasleđu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter