Izvor: HAPPYBSC
26.01.2024 u 13:22
0

ČETIRI GODINE BEZ CRNE MAMBE: Kobi Brajant legenda koju nećemo zaboraviti(VIDEO)

Niko nije mogao da zamisli šta će se desiti tog 26. januara 2020. godine.

Pre tačno četiri godine, desila se jedna od najtužnijih tragedija u istoriji košarkaškog, ali i sportskog sveta.

Helikopter sa legendarnim Kobijem Brajantom, njegovom 13-godišnjom ćerkom Đianom i još sedam ljudi pao je pošto je udario u planinu Kalabasas, nekih 48 kilometara od Los Anđelesa.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena je preminuo, a sa njim i svi putnici, uključujući njegovu ćerku i pilota Aru Zobajana.

Helikopter je poleteo u 9:00, a u 9:30 je pilotu javljeno da leti prenisko. On je probao da podigne helikopter, ali je zbog magle i kiše ipak udario u planinu. Helikopter se zapalio i ishod je bio fatalan, a Kobi je identifikovan tek dva dana kasnije uz pomoć poređenja otisaka.

To je bio jedan od najemotivnijih momenata u sportskoj istoriji, trenutak koji je naterao ceo svet na suze. Plakala je Amerika, plakali su navijači Los Anđelesa, plakali smo svi, i niko nije mogao da shvati da „crne mambe“ više nema.

Samo četiri godine nakon što je Kobi završio svoju igračku karijeru, partijom od 60 poena, u svom stilu, protiv Juta Džeza, pred svetskim zvezdama, zadesila ga je ova tragedija.

Verovatno svako pamti momenat kada je čuo ove strašne vesti, a deluje da je najteže bilo košarkašima koji su u tim trenucima igrali NBA mečeve.

Oni su na samom terenu saznali da je Kobi preminuo, a jedan od njih je i košarkaš Denver Nagetsa i saigrač Nikole Jokića Džamal Marej.

Kobijeve reči na poslednjoj utakmici „Mamba out“ (Mamba se odjavljuje) sada imaju još veću težinu, a koliki je trag Kobi ostavio u NBA ligi ne mora puno da se govori.

„Mamba“ je u NBA stigao 1996. godine, kada su ga Šarlot Hornetsi izabrali kao 12. pika prve runde drafta.

Nije išao u koledž, već je direktno iz srednje škole svoj put nastavio u NBA ligi, gde je odmah pokazao da će biti jedna od najvećih zvezda.

Harizmatični dečko, odlučan i fokusiran samo na pobede i titule, na startu svoje karijere je nosio, sada već čuvenu osmicu, koju je kasnije zamenio za još legendarniju dvadeset-četvorku.

Kao mladi je imao prepoznatljivu frizuru, zbog koje je zaradio nadimak „Frobi“, dok je ime „crna mamba“ dao sam sebi, kao neka vrsta alter ega.

Tu ideju je dobio nakon što je gledao film čuvenog Kventina Tarantina „Kill Bill“, u kome asasin koristi „crnu mambu“ kako bi se rešio suparnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter