Izvor: sportal.blic
11.08.2023 u 11:44
0

DETALJNA ANALIZA ORLOVA: Selektor Pešć izneo detaljnu analizu nakon Akropolis kupa

Košarkaška reprezentacija Srbije vratila se sa Akropolis kupa sa polovičnim učinkom. Savladala je selekciju Grčke, ali je poraz pretrpela od Italije. Mnogo toga videli smo u poslednjim pripremama "orlova" za Mundobasket, a svoje viđenje pojedinih igrača izneo je i selektor Svetislav Pešić.

Najjači utisak u Atini na mnoge je ostavio mladi Nikola Jović koji je pokazao da svojim kvalitetom može da unese određene novina u igru acionalnog tima. I ne, ne govorimo samo o Svetskom prvenstvu.

ZAŠTO NEDOVIĆ NEĆE NA MUNDOBASKET: Srbija bez još jednog bitnog šrafa

Ono što je sigurno jeste to a njemu talenta ne nedostaje. Videlo se to i u Megi i u reprezentaciji na prozorima. Prošao je i te mlađe selekcije, gde je pokazao ogroman potencijal. Dobar je dečko, ima sve predispozicije da postigne mnogo i što je važno, ima veoma izraženu radnu etiku. Iza njega je veliki rad i to se jasno vidi. Mnogo je napredovao, ali ono što mu nedostaje jesu minuti na terenu.

Veliku pažnju privukao je i Marko Gudurić na poziciji plejmejkera. Pešić smatra da na tom polju nema problema.
I tokom dosadašnjih priprema taj segment je bio jedan od najboljih delova tima. Rekao bih da nam tu ništa ne nedostaje. Momci koji to pokrivaju su više nego sposobni da odvedu ekipu gde želimo. Za njih je važno da imaju poverenje trenera, ali je isto tako važno i da imaju poverenje saigrača. To smo postigli. Proces navikavanja i dalje traje, ali sve ide kako treba. Očekujemo i Stefana da se tu priključi i da svojim iskustvom donese dodatni kvalitet, tako da za organizaciju uopšte ne strahujem. Ne samo da tu neće biti problema, već ćemo tu imati kvalitet više. To su momci koji odlično čitaju odbran erivala i imaju veoma dobru energiju u defanzivi koja nama uvek znači. Odbrana ne počinje od Milutinova i centara, već od plejmejkera – dodao je 

O Milutinovu nema šta puno da se kaže. Na svojoj centarskoj poziciji napravio je očiglednu razliku u reketu.

Pre svega, treba reći da se fizički izuzetno spremio, za razliku od prošle godine kada je imao različite vrste problema. To je momak koji dominira u napadu, ali i drži čitavu našu odbranu, sa tom izuzetnom pokretljivošću i visinom. Ristić takođe igra sve bolje, čekamo i da se Petrušev potpuno oporavi. Naglašava selektor analizu svog tima.

Selektoru i orlovima mnogo veća „glavobolja“ je ta što nisu ni trenirali sa nacionalnom selekcijom, a Mundobasket je sve bliži.

Obojica su pod velikim znakom pitana i videćemo šta će biti – kratko je rekao Pešić koji će danas razgovarati sa doktorom Radovanovićem doneti konačnu odluku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter