Izvor: Mozzartsport.com
21.02.2023 u 09:20
0

Bata Mirković za Vidića: Narod je već izabrao, samo narod ne glasa… Nadam se da protivkandidata neće ni biti

Džajića i Vidića vidim zajedno u timu. Ne vidih im podeljene“, kaže legendarni fudbaler Partizana

Nemanja Vidić protiv Dragana Džajića. Umesto Nemanja Vidić i Dragan Džajić. To je u najkraćem ono što zbunjuje legendarnog Zorana Mirkovića, koji u intervjuu za Sportski žurnal, a uoči izbora za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, ne može da shvati da bilo ko u zemlji može da bude protiv Vidićevog imenovanja.

Stekao sam stekao utisak da se dižu kuka i motika samo da ne bi Vidić bio. Kad čujem takve stvari, moram da pitam: ’Hajde da čujemo zbog čega Nemanja Vidić ne bi bio? Je l čovek čestit? Je l ima karakter, fascinantno ime i prezime?! Mi na njegovoj poziciji nismo imali boljeg nikada. Pričamo o fudbalskoj karijeri. Ima izuzetnu reputaciju, ne samo u Engleskoj, nego u celoj Evropi. Da li je moguće da kao narod ne možemo to da prepoznamo?“, pita se Mirković u intervjuu za Sportski žurnal.

Daleko od toga da ima nešto protiv Džajića, naprotiv…

Dragan Džajić kandidovan za prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije

 

Jedno od najvećih fudbalskih imena na ovim prostorima… Ja se i dalje nadam da Nemanja neće imati protivkandaidata. Na kraju krajeva, Vidić je njegovo dete. To bi bio kao protivprirodni blud da vidim jednog protiv drugog! Ja njih vidim zajedno u timu! Ne vidim ih podeljene. Ili opet mora po onom starom lošem srpskom: Daj da se brobrojimo, daj da se razdelimo, ko će za koga“.

Uverava Mirković: neiskren je svako ko govori da srpski fudbal nema problema sa kojima treba da se rva. Od suđenja, pa prakse da igrači prilikom transfera opraštaju dugove klubovima – što govori o nepoštovanju ranije dogovorenog – odnosa prema trenerima, odnosa večitih među sobom, sa Savezom…

MUSULIN PODRŽAO VIDIĆA ZA KANDIDATURU

Bio sam akter svih stvari unazad 10 gdina i kao igrač i kao funkcioner i kao trener i ne mogu da se složim da je sve sjajno i bajno. Na kraju krajeva, pre četiri godine izašao sam iz našeg fudbala kao trener Partizana jer sam u toj godini doživeo svakakva ’burgijanja i silovanja’ sa svih strana, od smešnih i sumnjivih utakmica, preko nekih sudija, samozvanih veličanstvenih ili kaznenih ekspedicija, koji su ti se smejali u lice i izrugivali. To su stvari koje pamtim. Ja sam ostao u tom danu, verujte mi“.

A šta kaže o tome što su fudbalski vlastodršci u Srbiji često umeli da kao argument potežu Vidićevo neiskustvo?

Pre par godina je bivši predsednik (Slaviša Kokeza, prim.aut) izjavio da na toj poziciji ’ne treba da se uklizava ili dribla, nego da su potrebni neki drugi kvaliteti’. Koji su to kvaliteti koji su potrebni za vođenje Saveza ili da bi se učestvovalo u nekim klupskim strukturama? Neka neko kaže! Neka izađu ti šmekeri i kažu koji su to kvaliteti? Garantujem da kvalitete na koje su mislili ili aludirali neće od pojedinih ljudi nikad dobiti“.

Za kraj…

Ima 83 delegata, izvoli i biraj. Mislim da je narod već izabrao, ali nije u mogućnosti da glasa u Skuštini“, završava Mirković javljanje Žurnalu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter