Izvor: informer.rs
20.03.2023 u 08:01
0

DMITROVIĆ LJUT NA PIKSIJA, RAZMIŠLJA DA NE DOĐE NA OKUPLJANJE! Problemi za „orlove“ pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo!

Golman Marko Dmitrović besan je zbog saznanja da je selektor Dragan Stojković planirao da ga precrta sa spiska reprezentacije, a pozvao ga je tek naknadno pošto Vladanu Kovačeviću FIFA još nije izdala dozvolu da debituje za "orlove".

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Marko Dmitrović (31) ljut je na selektora Dragana Stojkovića Piksija i razmišlja da se uopšte ne pojavi na okupljanju nacionalnog tima pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, saznaju mediji.

Čuvar mreže Sevilje poverio se prijateljima da ne želi da bude deo „orlova“ dok je Piksi selektor, jer smatra da ga šef stručnog štaba omalovažava.

Vrhunac Dmitrovićevog nezadovoljstva bilo je saznanje da je Stojković planirao da ga precrta i da umesto njega za predstojeće utakmice protiv Litvanije (24. marta) i Crne Gore (27. marta) pozove debitanta Vladana Kovačevića. Tek kad su selektor i njegovi saradnici shvatili da golman poljskog Rakova neće dobiti dozvolu FIFA da sad debituje za „orlove“, onda su u poslednji čas pozvali Dmitrovića.

Golmana Sevilje je sve to jako uvredilo.

– Dmitrović već neko vreme smatra da u reprezentaciji nema tretman kakav zaslužuje, i to mu smeta. Od dana kad se prvi put pojavilo ime Vladana Kovačevića, šuškalo se da će Dmitrović biti precrtan. Onda su počeli da stižu pozivi reprezentativcima za utakmice sa Litvanijom i Crnom Gorom, čak je i Dmitrovićev saigrač iz Sevilje Nemanja Gudelj dobio poziv, ali ne i golman „berbera“. Na kraju je iz medija u petak saznao da je na spisku i tek posle toga su sa njim kontaktirali iz FSS, ali on je baš besan. Prva reakcija mu je bila da neće da igra za reprezentaciju dok je Piksi selektor. Neki prijatelji su ga ubeđivali da promeni stav, da se odazove, ali videćemo šta će biti njegova konačna odluka – objašnjava naš sagovornik blizak igraču.

Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Na poslednjem spisku našla su se četvorica golmana: Vanja Milinković-Savić iz Torina, Predrag Rajković iz Majorke, Dragan Rosić iz niškog Radničkog i Marko Dmitrović. Od prošlog leta neprikosnoven na golu „orlova“ je Milinković-Savić i on je branio sve tri utakmice na Svetskom prvenstvu u Kataru, a Rajković i Dmitrović su bili rezerve.

Zanimljivo je da je Dmitrović bio prva Piksijeva opcija na golu Srbije, međutim ta „ljubav“ pukla je posle samo dve utakmice, posle Irske (3:2) i Portugala (2:2) na „Marakani“ na startu kvalifikacija za prošli Mundijal. Golman Sevilje napravio je u 94. minutu utakmice sa Portugalom veliki kiks, koji je mogao skupo da košta „orlove“. Istrčao je bez ikakve potrebe na centaršut na Kristijana Ronalda, a jedan od najboljih fudbalera sveta je prvi došao do lopte i poslao je u gol Srbije. Tada je usledila sad već legendarna situacija u kojoj je Stefan Mitrović izvadio loptu koja je maltene prešla liniju i spasao „orlovima“ bod. Piksi, međutim, nikad nije prešao Dmitroviću preko tog kiksa.

Zamenio ga je Rajković, koji je bio standardni čuvar mreže do leta 2022, kad je golom Srbije zagospodario Milinković-Savić.

Odavno u drugom planu

Dmitrović je od tog Portugala do danas branio samo još jednom, i to u meču Lige nacija protiv Švedske u gostima. Kako objašnjava naš izvor, golman Sevilje već dugo nije zadovoljan tretmanom.

– Otkad je Piksi preuzeo reprezentaciju, za Dmitrovića praktično nema mesta u državnom timu. Posle dve utakmice selektor ga je sklonio i nikad ga više nije vratio na gol, niti je ozbiljno računao na njega. Marku se to, naravno, nije dopalo, ali ćutao je i radio, jer smatra da su Milinković-Savić i Rajković dobri golmani. Sad ga je zabolelo to što će neko novi, ko brani u ligi neuporedivo slabijoj od Primere, dobiti prednost u odnosu na njega – zaključio je naš izvor.

Milojević razočaran i ljut: Mentalitet na nivou druge lige, verujem da su igrači srećni zbog Napretkovog gola

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter