Izvor: Informer.rs
11.06.2023 u 09:29
0

NOVI SKANDAL DRMA SRPSKI FUDBAL: UEFA prijavila još jedan klub, sledi mu oduzimanje bodova

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kazniće Radnički sa Novog Beograda po prijavi Evropske fudbalske unije (UEFA), saznaju mediji.

Evropska fudbalska unija (UEFA) poslala je dokaze Disciplinskoj komisiji FSS-a da je Radnički sa Novog Beograda nameštao ishod utakmice. Prema našim saznanjima, reč je o utakmici koja je odigrana 12. maja ove godine protiv Radničkog u Sremskoj Mitrovici. Kako je objasnio naš izvor, UEFA je skupila sve detalje šta se dešavalo.

– Reč je o utakmici Radnički (SM) – Radnički (NB) koja je završena pobedom domaćina 5:0. Četvorica fudbalera gostujuće ekipe kladila su se da će domaćin dati dva ili više gola u prvom poluvremenu. Upravo to se i desilo, domaći tim vodio je na poluvremenu 2:0. UEFA je klub pratila još od zimskih priprema, pošto je nameštao na prijateljksim mečevima. Sada je sve stiglo na naplatu – objašnjava naš izvor.

Pošto je reč o prvom prekršaju, klub neće biti izbačen u niži rang takmičenja, već će mu najverovatnije biti oduzeti bodovi za sledeću sezonu.

– Kad je prvi prekršaj, kazna je uglavnom finansijska. Ako bude oduzimanja bodova, odnosiće se na sledeću sezonu i Radnički će početi iz minusa – zaključuje naš izvor.

Saznanja Informera potvrdio je i predsednik Disciplinske komisije FSS-a Ivan Nikolić.

– Disciplinska komisija FSS pokrenula je postupak protiv Radničkog sa Novog Beograda po prijavi UEFA. Odeljenje za integritet je dostavilo pisani materijal. Zatražili smo izjašnjenje od aktera iz Radničkog, a moraćemo verovatno i usmeno da ih saslušamo. Nakon toga donećemo odluku – zaključio je Nikolić.

MANČESTER SITI JE ŠAMPION EVROPE! Gvardiola konačno razbio maler, Rodri je heroj, a Inter će proklinjati Lukakua
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter