Izvor: Informer.rs
20.06.2023 u 15:19
0

OVAJ ČOVEK JE NESTVARAN! Ronaldo večeras ispisuje ISTORIJU! Nikome OVO nije pošlo za rukom, osim…

Ukoliko zaigra večeras na gostovanju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Islanda, Kristijano Ronaldo postaće prvi fudbaler u istoriji koji je za nacionalnu selekciju stigao do 200 nastupa.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Kristijano Ronaldo, za Portugal je debitovao pre tačno dve decenije, kad je u susretu protiv Kazahstana ušao na teren umesto legendarnog Luisa Figa, a ostalo je istorija.

PARTIZAN BI NA STAZE STARE SLAVE! Crno-beli promenili sponzora!

Ronlado je postao sinonim za fudbal generacijama dečaka koji u njemu godinama vide idola, a slavni Portugalac je na vrhu muške konkurencije i po broju golova za reprezentaciju.

Postigao je ubojiti ofanzivac čak 122 pogodaka i ima ih 13 više od  Iranca Alija Daeija. Iako mu u muškoj konkurenciji nema ravnog, Ronaldo definitivno nikada neće srušiti apsolutni rekord koji drži Kristin Lili koja ima 354 nastupa u dresu američke reprezentacije od 1987. do 2010. godine. Inače, čak 26 fudbalerki ima preko 200 nastupa za nacionalne timove.

Kada su u pitanju fudbaleri iz Evrope, iza Ronalda je na drugom mestu Španac Serhio Ramos sa 180 nastupa. Italijan Đanluiđi Bufon je treći sa 176, dok je njegov kolega golman Iker Kasiljas branio 167 puta za španiju. Na petom mestu su Hrvat Luka Modrić i Litvanac Vitalijs Astafjevs sa 166.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter