Izvor: BSC HAPPY
16.05.2023 u 22:40
0

LIGA ŠAMPIONA: Pečat na finale stavio Lautaro! Sve je gotovo!

Fudbaleri Intera dočekuju Milan na stadionu Đuzepe Meaca u revanšu polufinala Lige šampiona. Neroazuri su dobili prvi meč rezultatom 2:0 i načinili krupan korak ka finalu elitnog takmičenja. Rosoneri se, ipak, nadaju da mogu da naprave preokret i nekim čudom se domognu borbe za "ušati" trofej. Sva dešavanja iz utakmice od 21 sat pratite uživo uz naš sajt.

INTER – MILAN 1:0 (3:0)

74.minut – GOOOOOOOOL! Inter vodi sa 1:0, strelac je Lautaro Martines! Dobio je argentinski napadač loptu u šesnaestercu od Lukakua i iskosa sa leve strane pogodio bliži ugao. Morao je mnogo bolje Menjon u ovoj situaciji, ali i cela odbrana Milana. Neroazuri sada imaju tri gola prednosti u ukupnom zbiru i možemo reći da su overili finale.

60.minut – Još pola sata… Utakmica ide tim tokom da navijači Intera mogu polako da počnu sa slavljem. Izvesno je da će Neroazuri igrati u velikom finalu Lige šampiona posle 13 godina.

55.minut – Potpuno neutralisan Milan. Ne uspevaju Rosoneri da iskreiraju ništa, a više nemaju ni posed lopte. Inter kontroliše sve i gazi ka velikom finalu.

50.minut – Sve ide u prilog Interu. Sporo se igra od starta drugog poluvremena, što savršeno odgovara Neroazurima, koji imaju dva gola prednosti iz prve utakmice.

46.minut – Bez izmena na velikom odmoru.

Kraj poluvremena.

44.minut – Prinudna izmena u Interu. Mhitarjan se povredio i morao da napusti teren. Umesto njega je ušao Marcelo Brozović.

40.minut – Sada i Lautaro. Nižu se šanse u finišu poluvremena. Novi pokušaj je imao Lautaro Martines, koji je gađao sa ivice kaznenog prostora, ali se okliznuo i poslao loptu malo iznad prečke.

30.minut – Jalova inicijativa Milana. Rosoneri imaju veći posed lopte u prvih pola sata igre, ali za sada im to nije donelo ono željeno – gol. Moraće Milan mnogo bolje i konkretnije, ako želi da barem unese neku neizvesnost u ovaj revanš.

24.minut – Oprobao se i Mhitarjan. Posle napada po desnoj strani, lopta je stigla u sredinu do Džeka, koji ju je odložio za Mhitarijana, a udarac Jermena je završio daleko od okvira gola. Ništa od pogotka za strelca drugog gola u prvoj utakmici.

Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

 

20.minut – Nešto mirniji period igre. Počelo je žustro, žestoko, na obe strane. Ipak, u poslednjih nekoliko minuta bez zainmljivih dešavanja.

13.minut – I Menjon pokazao umeće. Brzo je i Inter bio opasan na drugoj strani. Edin Džeko je pobegao, pa proigrao Denzela Damfrisa, ovaj uposlio Barelu koji je šutirao sa desetak metara – golman Milana je odličnim refleksom odbranio. Na kraju je, međutim, signaliziran ofsajd.

11.minut – Ogromna šansa za Milan! Kako ovo nije gol? Sandro Tonali je prošao po levoj strani i poslao loptu u srce šesnaesterca, gde je natrčao Braim Dijas, gađao donji ugao, ali je Onana fantastično intervenisao i sprečio vođstvo Milana.

7.minut – Uzvraća Inter. Nikolo Barela je došao do lopte ispred šesnaesterca i šutirao iz prve. I njegov pokušaj je otišao preko prečke.

4.minut – Projektil Ernandeza prohujao iznad prečke. Rosoneri su prvi zapretili na meču. Teo Ernandez je oprobao udarac sa distance, gađao je sa preko 25 metara i poslao pravi projektil pored nepomičnog Andrea Onane. Lopta je otišla malo iznad prečke.

1.minut – Utakmica je počela.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

 

Dobijamo prvu ulaznicu za Ligu šampiona. Inter se već „čekirao“ za Istanbul, ali moraće prvo da odradi započeto protiv ljutog rivala Milana posle pobede 2:0 u prvom meču.

Edin Džeko i Henrik Mihtarjan napravili su razliku i odveli Neroazure pred vrata raja, ali ostalo je još (najmanje) 90 minuta. Niko ne sme unapred da otpiše Milan, iako jeste činjica da je Inter veliki favorit, čak i na stranu rezultat iz prvog susreta.

Biće to peti međusobni meč dva velikana u ovoj sezoni, nakon što je Inter dobio poslednja tri (2:0, 1:0, 3:0) uz poraz u prvom (3:2) i to dovoljno govori o razlici dva tima.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno


Takođe, raspoloženje je na strani Intera pošto je vezao sedam pobeda u nizu i igra jako dobro, skroz suprotno od Milana. U jednom trenutku činilo se da Interu izmiče Liga šampiona preko Serije A, ali je uspeo da se podigne i vrati tamo gde mu je mesto.

Rosonerima ostaju brige jer će izvesno, ako ne naprave čudo, morati u Ligu Evrope, što je ozbiljan udarac za sedmostrukog šampiona Evrope posle serije očajnih rezultata i poslednjeg poraza od davljenika Specije (2:0).

Kada se sve sabere u ovom momentu, teško da Milan može da zakuva polufinalni okršaj s obzirom na okolnosti…

Zato mnogi već sada vide Inter u Istanbulu, čak i pre revanša. Mnogo neizvesnije biće u drugom polufinalu između Mančester sitija i Real Madrida…

Čuda su u fudbalu moguća, pokazalo se to mnogo puta, ali sada su premale šanse za tako nešto.

ARSENAL NUDI 104 MILIONA evra za zvezdu Vest Hema
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter