Izvor: Novosti.rs
21.06.2023 u 07:16
0

KAKVA DRAMA: Košarkašice Srbije uz mnogo muka prošle u četvrtfinale Evropskog prvenstva!

Ženska košarkaška reprezenatacija Srbije je kao prvak kontinenta došla na Evropsko prvenstvo 2023, ali se četvrtfinala domogla tek posle velike drame.

Srbija je u svojevrsnom baražu, osmini finala koju je morala da igra jer usled poraza od Mađarske nije uspela da se direktno plasira među osam najboljih, savladala Veliku Britaniju sa 66:60.

KAMPACOVA MAGIJA, idemo u majstoricu! Zvezda slomila Partizan i vratila seriju u Arenu

Usled obostrane velike nervoze, prvo poluvreme je bilo za zaborav, kako iz stručnog, tako i ugla publike u slovenačkoj hali „Stožice“, jer se nije znalo da li više grešaka ima u redovima favorita, ili autsajdera sa Ostrva.

Senzacija se prvi put jasno ukazala kao mogućnost kada je Velika Britanija povela sa 32:36, no onda je usledio silovit nalet izabranica selektorke Marine Maljković. Serijom od 10:2 preuzeto je vođstvo, koje je nedugo zatim naraslo na 45:38 pa se činilo da je tada „sve rešeno“.

Ali, nije bilo tako.

U preostala tri minuta i 20 sekundi treće deonice naše košarkašice nisu dale nijedan jedini poen, što su Britanke iskoristile da se, početkom poslednje četvrtine, baš primaknu. Ali, najbliže su prišle na tri poena zaostatka, 47:44, posle čega je dobra odbrana zaustavila taj nalet i usmerila ovaj meč ka pobedi Srbije.

Ona je i potvrđena kada je, posle tri ishitrena šuta, prednost splasla na četiri razlike, Britanke potom promašile trojku, a 41 sekund pre kraja Jankovićeva iskoristila asistenciju Jovanovićeve za nedostižnih +6.

Naredne suparnice naših košarkašica, u četvrtfinalu, biće Belgijanke koje su, zbog prvog mesta u svojoj preliminarnoj grupi, direktno prošle među osam najuspešnijih na ovom šampionatu Evrope.

Evrobasket za košarkašice 2023, osmina finala

Srbija – Velika Britanija 66:60 (13:10, 16:19, 16:14, 21:18)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter