Izvor: informer.rs
27.12.2023 u 12:09
0

PA LEPO JE REKAO! Hit izjava Svetislava Pešića ZAPALILA internet

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić govorio je o razlici između fudbala i košarke na reprezentativnom nivou, kao i motivaciji igrača.

Selektor Pešić je govorio u beogradskom Centru za kulturu „Vlada Divljan“ pred okupljenim mladim fudbalskim trenerima. Kaže da je nekada teško motivisati igrače, te da se kroz strast može napraviti korak napred. 

– Korist je praktična, igraš zajedno i takmičiš se sa najboljima. Isti takvi su i protiv tebe! Eto razloga da kroz strast i entuzijazam napravite iskorak napred. Bez te dve stavke, zaje*i priču! Traži drugi posao! Svoje go*no mora da se pojede. Barem ponekad, ne svaki dan – rekao je u svom stilu selektor Pešić.

GREBALI, ŠTIPALI I MUČKI UDARALI JOKIĆA: Konačno pravda za našeg asa

Selektor je pričao o pozivima u nacionalni tim, nije isto u fudbalu i košarci.

– Kad Piksi zove, mora da se dođe! Iz jednostavnog razloga, FIFA termin ne ostavlja prostor klubovima da kalkulišu, zadržavaju igrače, traže izgovore. I da je povređen, Dušan Tadić na primer, posle poziva selektora mora da dođe u kamp, pristane na pregled, dobije i izveštaj domaćeg doktora.  U košarci je slika drugačija, klupski manevar mnogo je veći. Mnogi od njih koriste pravo da stopiraju košarkaše. Postoji još jedna bitna stavka – novac. Fudbal je priznaje, reprezentativni košarkaški fudbal – ne! Nema premija, samo od države i to posle medalja.

Navijači u Srbiji uvek traže pobede.

– Srbi umeju da se puvaju. Imamo talenat i često pobeđujemo, zato što znamo cilj. Gledao sam skoro dva snimka iz dečijih dana, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Nole govori o osvajanju sveta, vrhu planete, Rafa o uživanju u tenisu kao primarnim ciljevima karijere. Eto razlike i škole za nas. Cilj je mnogo bitan. Grci su Rehagelu, posle osvajanja Evrope, zamerili da ne igra moderno. A, stari nemački lisac, imao je jasan odgovor – moderan fudbal je pobeda! Nema tu razglabanja  zaključio je Pešić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter