Izvor: BSC HAPPY/NOVOSTI
01.12.2023 u 12:53
0

MITROVIĆ PROTIV RONALDA: Najbolji igrači lige vode glavnu reč u velikom gradskom derbiju

Na otvaranju 15. kola saudijske Profesional lige gledaćemo obračun lidera kada Al Hilal ugosti Al Nasr na ''Međunarodnom stadionu Kralj Fahd''.

Na otvaranju 15. kola saudijske Profesional lige gledaćemo obračun lidera kada Al Hilal ugosti Al Nasr na “Međunarodnom stadionu Kralj Fahd“.

Gradski rivali su preko leta uložili ogroman novac, doveli brojna pojačanja iz najjačih liga Evrope, tako da i ne čudi što zauzimaju vodeće pozicije nakon 14 odigranih kola. U boljoj situaciji je Al Hilal koji je prvi sa 38 osvojenih bodova, dok su gosti nešto slabiji sa 34 sakupljena poena.

Domaćin je u sjajnoj formi od samog starta prvenstva, nije doživeo nijedan poraz i upisao je čak 12 pobeda uz samo dva odigrana remija, a o tome koliko dominiraju dovoljno govori činjenica da se nalaze u seriji od 13 vezanih trijumfa u svim takmičenjima.

Sa druge strane, Al Nasr je slabije započeo prvenstvo sa dva uzastopna poraza, ali nakon toga je uhvatio zalet i na narednih 12 utakmica je ostvario 11 pobeda uz samo jedan remi.

Oba tima dobro igraju i u azijskoj Ligi šampiona gde pred poslednje kolo zauzimaju prve pozicije u svojim grupama i očekuje se da u nokaut fazi vode glavnu reč, kao i u Profesional ligi.

REPEREZENTACIJA SRBIJE NA ŽREBU ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Evo koju reprezentaciju „Orlovi“ priželjkuju u grupi!

Večeras ćemo takođe imati privilegiju da gledamo obračun dva najbolja igrača lige, Aleksandra Mitrovića i Kristijana Ronalda.

Srbinu očigledno prija klima u Aziji, ne prestaje da trese mreže od kada je obukao dres Al Hilala i u prvenstvu je na 12 utakmica postigao 11 golova, a uz to je podelio i tri asistencije. 

Popularni Mitrogol je preko nedelje prekinuo svoj niz od osam vezanih utakmica sa bar jednim postignutim golom, ali vredi istaći da je igrao samo u završnici meča jer ga je Žorž Žezus hteo odmoriti za veliki derbi.

Ipak, još impresivnija je statistika jednog od najboljih igrača svih vremena Kristijana Ronalda koji je čak 15 puta tresao mrežu do sada, a uz to je i najbolji asistent lige sa sedam podeljenih dodavanja za gol.

Uz Mitrovića, dres “plavog talasa“ nosi još jedan naš reprezentativac, Sergej Milinković Savić, koji je najbolje partije pružao u oktobra kada je nagrađen za najboljeg igrača lige u tom mesecu.

Večerašnji derbi može odlučiti mnogo toga, jer po prikazanim igrama i jedni i drugi jako retko ispuštaju bodove, tako da bi pobednik duela napravio značajnu razliku u odnosu na svog rivala.

Ovi velikani azijskog fudbala su se već sastali jednom na startu sezone i to u finalu arapskog klupskog Kupa šampiona. Viđena je jako interesantna utakmica, prštale su šanse na obe strane, a na kraju je Kristijano Ronaldo pogotkom u produžetku doneo slavlje svojoj ekipi (2:1).

Što se tiče izostanaka, u redovima domaćina neće biti Nejmara koji zbog povrede propušta ostatak kampanje, dok je sa druge strane pod upitnikom Ronaldo koji je preko nedelje ranije završio meč protiv Persepolisa zbog povrede kolena, ali postoje izgledne šanse da se nađe na terenu.

Napadački arsenal ovih timova je na izuzetno visokom nivou, Al Hilal je postigao 43 prvenstvena pogotka, dok je Al Nasr nešto “lošiji“ sa 39 golova i zbog toga očekujemo da se mreže tresu na “Međunardnom stadionu Kralj Fahd“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter