Izvor: BSC HAPPY
11.11.2023 u 14:52
0

„NIKOLA JE FENOMEN“: Košarkaški stručnjaci objasnili zašto je Jokić najbolji u istoriji

Nijedan igrač nikada u istoriji nije napravio takav progres za tako kratko vreme kao Nikola Jokić. Košarkaški stručnjaci i treneri objašnjavaju kako mu je to pošlo za rukom i šta to ima Nikola što drugi nemaju.

Sportski stručnjaci i košarkaški treneri komentarisali su svojevremeno razvojni put Nikole Jokića i njegove sposobnosti koje su ga dovele u sam vrh NBA lige.

Niko ni njegovi prijatelji, ni njegov menadžer Miško Ražnatović, ni svi treneri koji su ga trenirali nisu verovali, pa ni ja nisam verovao da će tako dobro da igra u Americi – kaže Božidar Maljković.

Njegov trener koji ga je trenirao dok je bio mlad igrač u Srbiji, seća se da je Nikola na kolenima radio ženske sklekove i sporije trčao. Ali da se što mu u datom momentu telo nije dozvoljavalo njegova glava i njegova logika je nadomestila.

JOKIĆ KAO GARNET I MELOUN: Sjajna košarka i učinak Srbina na startu sezone!

To što je on postigao, mislim ja bih iz poštovanja trebao čak i dok pričam da ustanem i da kažem da je on fenomen. Košarku ne mogu da igraju svi. U košarci moraju da se donose odluke u deliću sekunde. Zakasniš jednu sekundu već je gotovo. Taj igrač kojem Jokić daje pas od 25 metara dužine je bio sam u momentu kada ga je Jokić video. Neki drugi igrač bi ga video možda delić sekunde kasnije i kad bi bacio pas čak istog kvaliteta, što je vrlo teško jer Jokić ima najkvalitetnije pasove, ta lopta bi zakasnila neko bi ga stigao, presekao i ne bi bio koš. Jokić ima periferni vid, on ima brzinu, on ima i brzinu pogleda i kao da ima oči pozadi, a ima i brzinu reakcije da loptu baci brzo – navodi Vlade Đurović.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter