Izvor: Sportklub.rs
12.05.2023 u 15:21
0

MARKEZ PAO PA NASTAVIO TREKU: Kaleksova šasija, ipak Miler najbrži

U petak se vozio prvi slobodni trening pred trku za Veliku nagradu Francuske, petu rundu Moto GP šampionata. Najbrži je posle FP1 bio Australijanac Džek Miler, vozač tima Red Bul KTM. Nekadašnji svetski šampion Mark Markez vratio se posle povrede i poništene kazne u šampionat, ali je na startu doživeo pad. Ipak, ubrzo se vratio, ovog puta na novoj šasiji.

Vreme koje je Mileru donelo prvo mesto posle prvog treninga je 1:31,449.

Najbrži posle Milera bili su Luka Marini iz tima Muni VR46 sa vremenom 01:31,5440 i Bred Binder, Milerov timski kolega, sa 01:31,6670.

Mark Markez tokom pada na svu sreću nije doživeo nikakve posledice, ali je Repsol Honda iskoristila priliku da stestira šasiju proizvođača Kaleks i vreme koje je Markezu zavedeno posle FP1 (01:31,9730) ostvareno je na Kaleksu, što znači da je eskperiment zasad dao dobre rezultate. Mark je ostvario 12. vreme.

Među prvom desetoricom našli su se još i Žoan ZarkoAleks MarkezĐoan MirAleš EspargaroMarko BecekiMaverik Vinjales i vodeći u generalnom plasmanu, aktuelni šampion Frančesko Banjaja.

Raul Fernandez je bezuspešno pokušao da nastupi tokom ovog trkačkog vikenda. Vozač tma RNF je prošle nedelje imao operaciju podlaktice, izašao je na stazu, ali nije mogao da vozi, pa je ostatak jutarnje serije presedeo „u civilu“ u boksu svog tima.

U Moto2 konkurenciji najbrži je bio Čeh Filip Salač, vozač Gresinija sa 1:36,6580. Iza njega našli su se Španci. Alonso Lopez iz Lajteka je imao 0,049 sekundi zaostatka, a lider u generalnom plasmanu Pedro Akosta bio je neznatno sporiji.

Što se tiče „moto

trojki“, brži od ostalih bio je Ajumu Sasaki sa 01:42,402. Na drugoj poziciji se našao Diogo Moreira, a treći je bio Deniz Ondžu.

MOTO GP: Mislim da će 2024. biti moja poslednja sezona

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter