Izvor: Sportklub.rs
09.05.2023 u 12:17
0

MOTO GP: Mislim da će 2024. biti moja poslednja sezona

Vozač Aprilije Aleš Espargaro otkrio je ekskluzivno za "The race" kada bi mogao da završi karijeru u Kraljevskoj klasi.

Španski motociklista je već ranije sugerisao da bi kraj njegove karijere u Moto GP šampionatu mogao da bude u vezi sa krajem ugovora sa Aprilijom.

Nagovestio je već nekoliko put ai to da nema nameru da ide stopama Valentina Rosija i da se takmiči do 40. godine.

„Mislim da zaista nemam još mnogo snage da nastavim da vozim. Ja imam sreće, od kraja ove godine do početka naredne svi će brinuti za svoju budućnost, a ja baš i ne. Kada počnem da vozim sledeće godine, ako uđem u borbu za titulu i ako Aprilija želi da mi ponudi još jednu godinu ugovora, prihvatiću to. Ako ne budem dovoljno dobar i brz, odustaću. Imam mnogo toga što me čeka kod kuće, toliko sam uživao u poslednje dve, tri godine svoje karijere, tako da se ne stresiram zbog toga“, rekao je Espargaro i dodao:

„Osećam da će 2024. godina biti moja poslednja. Ali ako sledeće godine krenem dobro i budem na vrhu i uz to mi ponude novi ugovor, odlučiću sa porodicom šta ću dalje“.

Ipak, Espargaro želi da ostane deo ovog sporta.

„Jedno je sigurno. Neću se u potpunosti povući. Želim da nastavim kao test vozač jer zaista uživam u tome da isprobavam nove stvari sa fabrikom. Sada, sa novim formatom, to i nije baš moguće. Tako da je to sigurno… želeo bih da budem test vozač“, zaključio je Espargaro.

LIGA ŠAMPIONA – kruna za Partizan, spas sezone za Kragujevčane!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter