Izvor: Alo/Kurir
06.07.2023 u 19:26
0

EMOTIVNO: Otvorena izložba posvećena Mihajloviću, Sinišin brat Dražen se rasplakao i raznežio sve prisutne (FOTO)

Ovog četvrtka, u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu, svečano je otvorena izložba posvećena legendarnom srpskom i jugoslovenskom fudbaleru Siniši Mihajloviću i Italijanu Paolu Rosiju, osvajaču svetske titule 1982. godine.

Ovog četvrtka, u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu, svečano je otvorena izložba posvećena legendarnom srpskom i jugoslovenskom fudbaleru Siniši Mihajloviću i Italijanu Paolu Rosiju, osvajaču svetske titule 1982. godine.

Svečanu vrpcu presekli su Nj. E. Ambasador Italije u Beogradu Luka Gori, potpredsednica Vlade i ministarka kulture RS Maja Gojković, kao i ćerke Paola Rosija Marija Vitorija i Sofi Elena.

„SINIŠA, OSTAVIO SI NEIZBRISIV TRAG U SVETU FUDBALA“: Piksi se oprostio od Siniše Mihajlovića! (FOTO)

Svečano otvatranju je prisustvovala direktorka MPU Biljana Jotić, ministarka kulture Maja Gojković, ambasador Italije u Beogradu Luka Gori, članovi porodica Rosi i Mihajlović (Federika Kapeleti Rosi i Dražen Mihajlović) i predsednik Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu Roberto Ćinkote.

Brat Siniše Mihajlovića, Dražen Mihajlović emotivno je govorio o čitavom događaju i podsetio da je Siniša ujedinio dva naroda, srpski i italijanski.

– Poštovana ministarko kulture Majo Gojkpvić, želim da vam zahvalim na ovim rečima koje ste uputili. Mnogo sam emotivan. Siniša je 2017. Godine odigrao poslednju utakmicu u Novom Sadu i vi ste nam mnogo pomogli u tome, hvala vam. Želim da se zahvalim i direktorki muzeja što je otvorila vrata svoje kuće da primi ova dva čoveka i sportista. Posebnu zahvalnost dugujem Darku Popoviću, na čiju inicijativu imamo deo rezervisan za Sinišu Mihajlovića. Rekao je da su dani italijanskog fudbala u Srbiji bez Siniše. On je bio most koji je spajao dva naroda. Hvala i dirikteru ove izložbe zaista je uradio sjajan posao, nadam se da će se svima svideti. Ovo je zaista jedno veliko delo. Hvala, rekao je ponosni brat.

Izložba se prostire iz Glavne galerije, galerije Anastas i Galerije mladih. Organizovano u delovima posvećenim Paolu Rosiju, Siniši Mihajloviću, međunarodnom i jugoslovenskom sportu i običnom životu. Tema je posvećena ličnim karakteristikama u javnoj kulturi i javnom životu Srbije i Italije.

Publika će moći da pogleda izložbu do 3. avgusta.

Svečano otvaranje se održalo u prisustvu i obraćanju prisutnima direktorke MPU Biljane Jotić; potpredsednice Vlade i ministarke kulture RS Maje Gojković; Nj.E. Ambasadora Italije u Beogradu Luke Gorija; članova porodica Rosi i Mihajlović (Federike Kapeleti i Dražena Mihajlovića), predsednika Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu Roberta Ćinkote; direktora izložbe Marka Škembrija.

Besplatan ulaz je od utorka do subote od 11 do 19 časova i u nedelju od 11 do 18 časova.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter