Izvor: happy
04.02.2024 u 23:40
0

SVET TUGUJE: Iznenada preminuo dvostruki NBA šampion!

Ovo niko nije očekivao

Nekadašnji košarkaš i čuveni igrač Detroit Pistonsa, Erl Kjuerton preminuo je u 66. godini i to iznenada, što je potvrdio i njegov bivši klub s kojim je osvojio NBA titulu 1983. godine, dok je isti uspeh ponovio i sa Hjuston Rokitsima 10 godina kasnije. Izuzev toga, proveo je određeni deo karijere i u Evropi u Olimpiji iz Milana.

Erl Kureton je neko ko je u NBA ligi proveo dosta dugo, draftovan je 1979. godine od strane Filadelfije kao 58. pik na draftu, da bi u Seventisiksersima proveo iduće tri sezone.

Usledio je potom transfer u Italiju i Olimpiju, posle čega je stigao u Detroit s kojim je osvojio svoj prvi NBA prsten, dok je u Pistonsima proveo tri sezone, pre nego je prešao u Čikago. Igrao je potom i za Kliperse, Šarlot, opet Olimpiju, dok se nije vratio u SAD.

Nastupao je za Hjuston s kojim je uzeo još jedan prsten, a karijeru je završio u Toronto Reptorsima.

Još nije poznat uzrok njegove smrti.

– Organizacija Detroit Pistonsa je duboko ožalošćena smrću Erla Kjuretona, osobe koja je toliko značila organizaciji kao kolega, bivši igrač, ambasador zajednice i prijatelj – objavio je tim u saopštenju.

– Koliko god da je bio žstok igrač tokom godina igranja na terenu, bio je podjednako ljubazan, otvoren i upečatljiv. Predstavljao je našu franšizu sa velikom strašću i zaista je uživao radeći da uzvrati i poboljša živote Detroitersa u gradu koji je toliko voleo. Izražavamo naše iskreno saučešće Erlovoj porodici i nebrojenim prijateljima i saigračima tokom ovog najtežeg vremena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter