Izvor: Happy BSC Portal/Sport.alo.rs
29.11.2023 u 17:33
1

NOLE POMERA GRANICE! ATP OBJAVIO KANDIDATE ZA GODIŠNJE NAGRADE: Zašto nema našeg tenisera?

ATP je objavio kandidate za godišnje nagrade u pet kategorija, a najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića nema ni u jednoj.

Na listi je hrvatski stručnjak Goran Ivanišević i Novakov trener mogao bi da osvoji nagradu, iako Đokovića nema.

Igrači su glasali i dobili smo kandidate za svih pet godišnjih nagrada na ATP turu.

Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

U prvoj kategoriji nalazi se „Povratnik godine“, gde se nagrada dodeljuje igraču koji je prevazišao tešku povredu i vratio se među elitu ove godine.

Kandidati za tu nagradu su: Aleksander Zverev, Jan-Lenard Štruf, Dominik Kepfer i Gael Monfis.

Janik Siner je igrao finale Završnog mastersa, imao dobre rezultate na Grend slemovima i generalno masters turnirima, a na kraju godine je uspeo i da dva puta pobedi Novaka Đokovića i na kraju osvoji Dejvis kup sa svojom reprezentacijom.

Zbog toga je nominovan u kategoriji „Igrač koji je najviše napredovao“. Pored Sinera, na listi su Ben Šelton, Mateo Arnaldi i Kristofer Jubenks.

Nagrada za najboljeg mladog igrača koji je napredovao ove godine i ušao u Top 100 se takođe dodeljuje.

Nema našeg Hamada Međedovića, a na listi su sledeći igrači: Flavio Koboli, Artur Fils, Aleks Mikelsen, Dominik Striker i Luka van Aš.

A onda ide i Stefan Edberg nagrada, a koja za svoj opis ima. Igrač koji se tokom cele godine ponašao na najvišem nivou profesionalizma i integriteta, koji se sa svojim kolegama takmičio sa najvećim duhom poštenja i koji je promovisao igru svojim aktivnostima van terena.

Kandidati za tu nagradu su Karlos Alkaras, Grigor Dimitrov, Hubert Hurkač i Janik Siner.

I na kraju, nagrada za najboljeg trenera, za čije su nominacije glasali upravo treneri

Tu su Goran Ivanišević (trener Novaka Đokovića), Kreg Bojnton (trener Huberta Hurkača), Deren Kejhil i Simone Vanjoci (treneri Janika Sinera), Huan Karlos Ferero (trener Karlosa Alkarasa) i Brajan Šelton (trener Bena Šeltona).

ITALIJANSKI TENISER ŽESTOKO NAPAO NOVAKA: Đoković se plaši Sinera

Dobitnici ATP nagrada, uključujući „favorita navijača“, biće otkriveni tokom nedelje dodele nagrada, koja počinje 11. decembra.

Navijači mogu da glasaju za svog omiljenog pojedinačnog igrača i dubl tim do petka, 1. decembra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NOLE POMERA GRANICE! ATP OBJAVIO KANDIDATE ZA GODIŠNJE NAGRADE: Zašto nema našeg tenisera?”

  1. To je još jedan dokaz pokvarenosti svjetske elite ako se to može nazvati elitom jer ih je jedan Srbin porazio na svim poljima kako sportskim tako moralnim i ljudskim a on je sve osvoio pa nije ni bitna ta titula !

    0
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter