Izvor: happybsc
17.10.2023 u 19:07
0

PARTIZAN – BARSELONA: Crno beli ni večeras nisu uspeli da savladju moćnu Barselonu, niz izgubljnih mečeva protiv Katalonaca se nastavlja

Meč možete pratiti sa nama uživo na portalu Happybsc

KK Partizan će u utakmici trećeg kola Evroligi odmeriti snage sa Barselonom, a utakmica je na programu od 18 sati i 30 minuta.

Crno-belima je ovo prva utakmica kod kuće ove sezone u Evroligi, a do sada imaju skor 1-1. Barselona je u prva dva kola zabeležila isto toliko pobeda, a prošle sezone je u oba navrata bila bolja od Partizana.

Meč u toku: Partizan – Barselona (81:90)

Dvorana: Beogradska arena, Srbija. Sudije: Fernando Roka (Portugalija), Pjotr Pastusiak (Poljska), Arturas Sukis (Litvanija).

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Dozir, Kaminski. Trener: Željko Obradović.

Barselona: Da Silva, Veseli, Brizuela, Kalinić, Satoranski, Ernangomez, Laprovitola, Abrines, Parker, Nadži, Jokubaitis, Para. Trener: Rožer Grimau.

Uživo,

PARTIZAN – BARSELONA

0:34

KRAJ!

20:32

Bez potrebnog intenziteta

I atmosfera u Areni je splasnula, Partizan pokušava da smanji razliku, ali u poslednjem minutu je pobednik već odlučen.

20:30

39′ Izgleda da će ovo biti pobeda gostiju – 81:90

Dozir je upisao nove poene, a Parker je promašio trojku, kao i Panter. Barselona opet nije stigla do poena, a Partizan jeste preko Smailagića. Kalinić je ubacio veopma važnu trojku za svoj tim, a Dozir je atraktivno zavrnuo loptu u koš. Satoranski je prelepo asistirao za Veselog i lake poene, a Partizan je prodao loptu nakon tajm-auta.

20:27

Ne može Partizan da stigne razliku

Uspevaju crno-beli da vrate razliku u domen dostižne, ali Kalinić ubacuje šut za tri poena i rezultat je 88:79

20:23

37′ Dve trojke Barselone, Obradović ljut – 75:85

Ernangomez je uzeo šut za tri, što se ispostavilo kao odlično za Barselonu, dok je Smailagić zakucao na drugoj strani. Parker je promašio trojku, ali je Laprovitola bio uspešan u ekstra posedu za novu dvocifrenu prednost.

20:20

36′ Partizan i dalje u igri – 73:79

Parker je bio siguran sa penala, dok je Jaramaz oba puta promašivao. Čelendž Obradovića nije bio uspešan, pa su Ernangomezu priznati poeni pod košem. Dozir je zakucao na asistenciju Pantera, ali mu je uzvratio Parker iz ofanzivnog skoka. Panter je u prodoru bio uspešan, kao i Ernangomez sa penala. Naneli je nastavio da zatrpava koš Barselone u drugom poluvremenu, a Smailagić je doveo crno-bele na -6.

20:11

33′ Ima ovde još mnogo da se igra – 65:71

Parker je odveo Barselonu na +11, a Kaminski je sa penala bio polovičan. Avramović je u prodoru bio sjajan, a Partizan je vezao tri odlične odbrane. Avramović je dobio rampu od Abrinesa, a Ledej je iskoristio penale za 65:71.

 

19:58

Kraj treće četvrtine

Posle poena Parkera Barselona vodi 69:60.

19:58

Naneli igra sjajnu četvrtinu

Džejms Naneli ubacuje dva slobodna bacanja, pa smanjuje zaostatak na šest poena (64:58). Sa druge strane poentira Veseli, pa Ledej sa penala vraća šest razlike. Međutim, Džabari Parker pogađa za tri poena i pred poslednjih 10 minuta gosti imaju šest poena razlike.

19:56

Kraj istorijske serije Kevina Pantera

Kevin Panter je pred utakmicu sa Barselonom imao fantastičan niz od 68 pogođenih slobodnih bacanja bez promašaja. U trećoj četvrtini imao je novo, ali ga je promašio. Međutim, dečak koji briše parket napravio je grešku i utrčao je na teren dok se izvodio penal, pa je kapiten crno-belih dobio novu priliku. Pogodio je i došao do broja 69, rekorda Evrolige.

Međutim, u narednom putu na liniju penala, desilo se nešto veoma neočekivano. Njujorčanin je promašio oba slobodna bacanja, pa je njegov impresivan niz konačno došao do kraja.

19:52

„Mismeč“

Veseli ostaje na Avramoviću u reketu i lako rešava situaciju na niskom postu. Sa druge strane Naneli je precizan sa penala, pa je rezultat 63:56.

19:51

28′ Velika borba – 56:60

Laprovitola je ponovo bio uspešan u šutu za tri za novih +10, pa je Obradović opet morao da reaguje tajm-autom. Naneli je „pocepao“ mrežicu trojkom, Partizan je onda odigrao i kvalitetnu odbranu, što je Panter iskoristio da ubaci neverovatan šut za dva na isteku napada i to uz faul, a onda je penalom doveo crno-bele na -4. Veseli je zakucao na drugoj strani, a Naneli je bio siguran sa penala.

19:47

Odlično igraju Kalinić i Laprovitola

Kalinić i Laprovitola prave seriju 5:0. Srpski reprezentativac prvo poentira, a potom asistira Argentincu, koji ubacuje svoju petu trojku na utakmici. Rezultat je 58:48 za goste.

19:45

26′ Barselona drži prednost – 48:55

Kalinić je napravio grešku u koracima, a Ledej je doveo Partizan na -4. Satoranski je iskoristio kiks Avramovića za lake poene, a srpski bek je dobio i rampu od Veselog. Kalinić je bio polovičan sa penala, a Ledej je zakasnio da reši akciju.

19:38

23′ Sjajni Doužer, Partizan juri rezultat – 46:52

Doužer je vezao pet poena na startu drugog poluvremena,a Laprovitola je iz prodora prekinuo njegovu seriju. Naneli je ubacio trojku za 42:46, u sledećem napadu i dvojku, ali je poentirao i Ernangomez, kao i Da Silva. Obe ekipe su poentirale za 46:52, a Dozir je napravio četvrtu ličnu grešku.

19:37

Barsa „odbija napad“

Ernangomez pogađa za dva, a potom je Da Silva sa penala precizan oba puta, pa je rezultat 48:42 Barselonu.

19:30

Ogromna razlika u asistencijama

Posle 20 minuta Barselona ima 15, a Partizan tek tri asistencije. To je u razgovoru sa Jelenom Lukić na startu poluvremena apostrofirao i Željko Obradović, trener Partizana.

19:23

Poluvreme

Barselona ima veliku prednost posle 20 minuta (44:34), naročito imajući na umu da je Partizan čak i imao vođstvo na 4:42 do kraja poluvremena. U finišu druge četvrtine trojke su ubacili Kalinić i Jokubaitis.

Posle prvog poluvremena, u kojem je ekipa prilično oscilirala, najefikasniji u Partizanu je Aleksa Avramović sa 9 poena, a Balša Koprivica i Zek Ledej su ubacili po 6 poena. U redovima Barse odlični su Laprovitola sa 12 i Da Silva sa 9 poena

19:17

20′ POLUVREME – 34:44

Da Silva je ukrao loptu, a onda asistirao za novu trojku Laprovitole. Dozir je prošao do koša za lake poene, a Ledej se nadovezao karakterističnim šutem sa niskog posta, pa je i Barselona morala da traži minut odmora. Jokubaitis je iz trećeg uzastopnog napada ubacio trojku, a Kalinić je uz zvuk sirene pogodio još jednu za plus 10 Barselone na velikoj pauzi.

19:16

Problemi na skoku, Jokubaitis pogađa

Jokubaitis ubacuje trojku za 41:34, a Partizan ima problema sa skokom u odbrani.

19:14

Partizan reaguje

Partizan se stabilizuje, Doužer pogađa posle ulaza, a Ledej posle igre leđima i sada je 38:34 za Barselonu.

19:10

18′ Dve trojke Katalonaca – 30:35

Abrines je trojkom ponovo doveo Katalonce u prednost, a Da Silva se obrukao na ziceru, kao i Satoranski sa trojke, iako je bio potpuno sam. Avramović nije pogodio trojku, a to je kaznio Laprovitola za 30:35, pa je Obradović tražio tajm-aut.

19:07

16′ Vodi Partizan – 30:29

Avramović je u prodoru bio čvrst, pa ga Parker ni faulom nije zaustavio, ali je srpski bek promašio penal. Abrines je imao otvorenu trojku, ali je nije ubacio, baš kao ni Trifunović. Ipak je Abrines prekinuo seriju promašaja, ali je Kaminski sa penala bio siguran, kao i Veseli. Smailagić je pod košem uz faul došao do poena, a sa penala je doneo prednost svom timu – 30:29.

19:06

Partizan propustio prilike za vođstvo

Avramović je promašio dodatno slobodno bacanje, promašili su i Kaminski, Trifunović i Anđušić, pa Partizan nije došao u vođstvo. Sa druge strane Abrines pogađa za 27:25.

19:03

Aleksaaaa!

Ovo je Aleksa Avramović kojem su se nadali navijači crno-belih. Reprezentativac Srbije i prvak sveta pogađa za izjednačenje – 25:25.

19:01

Sjajno igra Partizan u drugoj četvrtini

Avramović se probudio, a odbrana Partizana je sve bolja. Posle poena Alekse i Frenka Kaminskog, Partizan dolazi na samo tri poena zaostatka – 23:20.

Završena je prva četvrtina!

18:56

Barsa vodi na kraju prve četvrtine

Posle 10 minuta košarke u Areni, rezultat je 23:16 za Barselonu. Partizan se probudio i vraća se u igru posle dvocifrenog zakucavanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BasketNews (@basketnews)

18:52

Bitni poeni za Partizan

Veoma bitne poene za Partizan postiže Aleksa Avramović 16:21

18:50

LAPROOOO! 🤪 Triplàs! I ho atura Partizan (10-19) pic.twitter.com/hUelAJvNnl

— Barça Basket (@FCBbasket) October 17, 2023

18:48

Ledej poleće!

Zek Ledej pravi seriju 4:0. Prvo pogađa dva slobodna bacanja, a potom sjajnik zaukucavanjem smanjuje zaostatak na sedam poena – 21:14.

18:47

Nema rešenja za Ladeja

Nova trojka Laprovitole naterala je Željka Obradovića da zatraži taj,-aut ,  Ledej je pogodio dva slobodna bacanja 12:19

8:43

Namerna lična za Koprivicu

Krenuo je Koprivica na blokadu, ali je njegov faul nad Da Silvom okarakterisan kao nameran faul. Oskar Da Silva poentira, a potom ubacuje i dvojku – svoj deveti poen.

18:41

Briljira Da Silva, mnogo izgubljenih lopti za Partizan

Da Silva je ubacio trojku, kao i Laprovitola u tranzicionom napadu. Usledila je serija promašaja i loših poteza na obe strane, a Da Silva je onda sa penala bio precizan, nakon što je Koprivica napravio nesportski faul. Panter je ukrao loptu, ali je isto učinio i Da Silva za lako zakucavanje. Panter je ubacio još jedan šut sa poludistance, ali je isto učinio i Ernangomez.

18:40

Budi se Barsa

Laprvitola i Da Silva ubacuju trojke i gosti vode.

18:34

3′ Sjajni Koprivica – 8:4

Veseli i Koprivica su razmenili poene na startu meča, a sa poludistance je bio precizan Panter. Veseli je promašio zicer, a Panter i Da Silva trojke. Koprivica je bio aktivan na ofanzivnom skoku za nove poene, ali je i Da Silva zakucao. Koprivica mu je odgovorio istom merom.

 

18:27

Panter izabran za igrača godine u izboru navijača

Beograd, 3. oktobra 2023. – U Štark areni je održan trening košarkaša Partizana pre puta u Tel Aviv na utakmicu protiv Makabija. Košarkaš Partizana Kevin Panter daje izjavu za medije. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ bg

 

8:17

Uskoro počinjemo…

18:10

„Grobari“ vređali Kalinića

Kada je srpski košarkaš istrčao na parket dobio je uvrede od navijača Partizana.

18:07

Dobro došli na prenos meča Partizan – Barselona

Crno-beli bez Mateuša Ponitke na ovom meču.

Ekipa Željka Obradovića ulazi u ovaj duel sa polovičnim učinkom u Evroligi posle dva gostovanja. Crno-beli su doživeli ubedljiv poraz u Tel Avivu od Makabija i zabeležili ubedljivu pobedu protiv Asvela u Lionu.Sa druge strane, Barselona je na maksimalnih 2-0 posle dve veoma teške utakmice u elitnom evropskom takmičenju. Kod kuće su savladali Anadolu Efes, a prethodne sedmice su u „Dvorani mira i prijateljstva“ pobedili Olimpijakos, vicešampiona Evrope.

Barselonino leto obeležile su velike kadrovske promene usled ogromnih finansijskih problema. Tim su napustili, između ostalih, Nikola Mirotić, Majk Tobi, Kori Higins, Sertač Šanli i trener Šarunas Jasikevičijus.

Partizan nastavlja “duplo kolo” Evrolige u četvrtak u Pireju – gostovaće Olimpijakosu od 20.15 časova. Potom u ABA ligi u ponedeljak gostuju Megi. Barsa se vraća u svoju “Blaugranu” i u petak dočekuje Bajern, a potom u nedelju u Endesi igraju kod kuće protiv Bilbaoa.

Od „onog meča u Pioniru“ 2010. godine, kada je u hali na Paliluli bio možda i petocifren broj ljudi, Partizan nema mnogo uspeha u duelima sa Kataloncima – blago rečeno. U svih sedam zvaničnih mečeva Barselona je pobedila najtrofejjeniji srpski tim, uglavnom bez većih problema. U tih sedam neuspeha „Parnog valjka“ uplela se i jedna pobeda u prijateljskom meču na leto 2022. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter