Izvor: Alo.rs
14.04.2024 u 07:23
0

„VUK JE PONOVO GLADAN“ Uprkos porazu Đoković nema nameru da se povuče

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od Kaspera Ruda sa 2:1.

Kada ste Novak Đoković onda je sve sem titule na bilo kom turniru neuspeh. Poraz, kako je i sam rekao, jeste razočaravajuć, ali mnogo više pozitivinih nego negativnih stvari smo videli u Monaku.

Loše je započeo godinu, eliminsan je u polufinalu Australijan opena, trećem kolu Indijan Velsa, raskinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem i u tim uvrstio Nenada Zimonjića… U Monte Karlu godinama nije igrao dobro, tačnije poslednji put je polufinale igrao 2015, pa je postajala velika bojazan pred početak turnira.

Đoković je pre starta mastersa više u šali poručio kako mu je cilj da prođe dva, tri kola, pa se ispravio i dodao da mu je cilj polufinale. Svestan je i sam da se ne nalazi u dobroj formi, pa zato i takve ambicije.

Dakle, ono po šta je došao to je i dobio. Tačnije, dobio je Novak mnogo više, a plodove bi trebao tek da ubere.

Karlos Alkaraz je neposredno pred start turnira naveo da je Đoković nepoznanica. I zaista, mnogo je znakova pitanja bilo iznad svetskog broja jedan. Odgovore na ona najvažnija smo dobili.

Vuk je ponovo gladan. Mnogi su isticali da Novak više ne deluje motivisano, što je zapravo i najveći problem. Međutim, sada je dileme otklonjena – Đoković nema nameru da se povuče. Borio se poput ranjene zveri, nije odustajao ni kada se usled velike vrućine borio da dođe do daha.

Nije blistao ni protiv Lorenca Muzetija, ni protiv Aleksa De Minora, ali je nalazio način da trijumfuje i to u dva seta, što je za samopouzdanje od neprocenjive važnosti. Videlo se da se još uvek prilagođava na šljaku, da podešava nišanske sprave.

Bilo je mnogo oscilacija, ali i to je nešto što se da srediti u narednom periodu.

Paradoksalno, ali najbolji meč je odigrao kada je izgubio. Osim samog starta i poslednjeg gema protiv Ruda, sve je bilo dosta dobro. Čak je u finišu meča delovao sveže, što u dobroj meri ima veze sa vremenskim prilikama, jer kako je dan odmicao sve je bilo prijatnije za igru.

Drugi set koji je dobio sa 6:1 bio je verovatno i najbolji koji je odigrao od starta sezone. Izlazio je na mrežu, drop šot je bio gotovo perfektan, na riternu je pronašao ritam.

Ipak, na startu seta odluke je popustila koncentracija, što je Norvežanin kaznio i došao do brejka. Uspeo je Novak da se vrati, ali je poklekao na kraju i meč okončao duplom servis greškom.

Dobro je Đoković gradio poene, ali mu se suviše često dešavalo da pogreši prilikom završnog udarca. I to je samo još jedan od pokazatelja da mu nedostaje samopouzdanja.

Cilj je da se vrhunac forme dostigne u Parizu, odnosno na Rolan Garosu i Olimpijskim igrama. Izdanje u Monte Karlu prilično je ohrabrujuće i nalazi se na dobrom putu.

Mašina jeste zarđala, ali Novak Đoković je započeo remont. Kada je dovoljno odlučan i motivisan, to znači da će samo podizati nivo igre i da će biti onaj pravi kada bude trebalo, a to je u Gradu svetlosti.

Zver se vraća, a i titule će (uskoro) doći!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter