Izvor: Tanjug
07.05.2023 u 21:59
2

AMERIKA JOJ NAMENILA DRUGAČIJU SUDBINU! „Sirija ne zaslužuje da se vrati u Arapsku ligu“

SAD su danas kritikovale ponovno primanje Sirije u Arapsku ligu, navodeći da Damask ne zaslužuje da bude vraćen u tu organizaciju.

Kako prenosi Rojters, Vašington je takođe izrazio sumnju u spremnost sirijskog predsednika Bašara al Asada da reši problem krize nastale zbog građanskog rata u Siriji.

ASAD IDE U SAUDIJSKU ARABIJU? Bliski istok nikad jači

Portparol Stejt departmenta je naveo da SAD smatraju da arapski partneri nameravaju da iskoriste direktan angažman sa Asadom kako bi podstakli rešavanje dugogodišnje krize u zemlji, kao i da je Vašington usklađen sa svojim saveznicima oko “krajnjih ciljeva“.

Ranije danas, ministri spoljnih poslova zemalja članica Arapske lige usvojili su odluku o vraćanju Sirije u članstvo u toj organizaciji posle više od 10 godina suspenzije.

Odluka koja je usvojena kao rezultat regionalnih nastojanja da se normalizuju odnosi sa sirijskim predsednikom Asadom, doneta je na ministarskom sastanku iza zatvorenih vrata u sedištu Arapske lige u Kairu, navodi Rojters.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “AMERIKA JOJ NAMENILA DRUGAČIJU SUDBINU! „Sirija ne zaslužuje da se vrati u Arapsku ligu“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter