Izvor: Tanjug
03.02.2024 u 19:34
0

„AMERIKA ŽELI DA RASPLAMSA KONFLIKT“ Rusija zatražila hitan sastanak Saveta bezbednosti UN

Rusija je danas zatražila hitan sastanak Saveta bezbednosti UN zbog američkih vazdušnih udara na Irak i Siriju, izjavio je zamenik stalnog ruskog predsednika pri Ujedinjenim nacijama, Dmitrij Poljanski.

„Upravo smo zatražili hitan sastanak Saveta bezbednosti UN u vezi sa pretnjama miru i bezbednosti izazvanim američkim udarima u Iraku i Siriji“, poručio je Poljanski na Telegramu.

Prema njegovim rečima, ovomesečno predsedništvo Gvajane planira da ga zakaže u ponedeljak, 5. februara, u 16.00 po njujorškom vremenu, prenele su RIA Novosti.

Rusija je osudila američke vazdušne napade u Iraku i Siriji, rekla je ranije danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Jasno je da su vazdušni napadi namerno upereni ka tome da se dalje rasplamsa konflikt. Konstantim napadima, skoro bez pauze, na objekte navodnih proiranskih grupa u Iraku i Siriji, SAD namerno pokušavaju da uvuku najveće zemlje regiona u konflikt“, istakla je Zaharova, preneo je Rojters.

SAD su pokrenule vazdušne napade u Iraku i Siriji na više od 85 meta povezanih, kako navode, sa iranskom Revolucionarnom gardom i njihovim milicijama, a navodno, ubijeno je više od 40 ljudi, u znak odmazde za nedavni napad na američku bazu u Jordanu, kada su poginula trojica američkih vojnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter