Izvor: Tanjug
21.01.2023 u 11:51
0

BALTIČKE ZEMLJE PORUČILE NEMAČKOJ: Odmah da se pošalju tenkovi Ukrajini

Slanje tenkova Ukrajini potrebno je da bi se zaustavila ruska agresija i brzo se uspostavio mir u Evropi, napisao je letonski ministar Rinkevič.

Baltičke države poručile su Nemačkoj da „odmah“ pošalje tenkove „leopard 2“ u Ukrajinu, što vlada u Berlinu okleva da učini, prenosi Gardijan.

– Mi, ministri spoljnih poslova Letonije, Estonije i Litvanije, pozivamo Nemačku da Ukrajini odmah obezbedi tenkove „leopard“. Ovo je potrebno da bi se zaustavila ruska agresija, pomoglo Ukrajini i brzo se uspostavio mir u Evropi. Nemačka kao vodeća evropska sila ima posebnu odgovornost u tom pogledu – napisao je na Tviteru letonski ministar spoljnih poslova Edgars Rinkevič.

BEZ DOGOVORA O SLANJU TENKOVA: Zelenski izjavio da će Ukrajina morati da se bori da dobije savremeno naoružanje

Isti tvit objavile su njegove kolege iz Estonije i Litvanije, navodi britanski list.

Baltičke države graniče se sa Rusijom i strahuju da bi Moskva, ako pobedi u ratu Ukrajini, mogla da se okrene protiv tri zemlje koje su nekada bile deo Sovjetskog Saveza, ocenjuje Gardijan.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Molba Rinkeviča dolazi dan nakon što na vojnom samitu u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj nije dobijeno obećanje od vlade u Berlinu da će da dozvoli slanje tenkova kao pomoć Kijevu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter