Izvor: BSC HAPPY
24.01.2023 u 11:54
0

BEZBEDNOSNI ZVANIČNICI DNR DALI SVOJ SUD: „Ukrajinske vojne snage nisu u stanju da održavaju sopstvene tenkove, zapadne tek NEĆE MOĆI“

Zvaničnici Donjecke Narodne Republike očekuju da će još 300 plaćenika pohrliti u Donbas ako Kijev dobije tenkove.

Oružane snage Ukrajine neće moći da održavaju tenkove NATO-a, pa će, ukoliko se dogovori nabavka planiranog broja takvog oklopa, na liniju fronta stići još najmanje 300 stranih državljana, saopštili su bezbednosni zvaničnici u Donjeckoj Narodnoj Republici.

– Zapravo, gotovo da nema sumnje da će zapadni tenkovi, ukoliko se Kijevu budu dali, biti pod zapadnom komandom, pored toga njima će upravljati zapadne posade i popravljaće ih zapadni timovi za održavanje. Reč je o tenkovskom bataljonu, koji se sastoji od ne samo 40 do 42 tenka, već i od 350 do 375 ljudi, objasnio je jedan od zvaničnika.

ZVANIČNO! POLJSKA ZATRAŽILA DOZVOLU OD NEMAČKE: Reč je o bezbednosti cele Evrope!

Prema njegovim rečima, trenutni planovi uključuju do 40 tenkova, što otprilike čini nemački tenkovski bataljon.

– Tenkovsku posadu čine četiri osobe. Našu čine troje, jer naši tenkovi imaju automatski punjač koji zamenjuje jednog člana posade, dok u američkim, nemačkim i britanskim tenkovskim posadama ima četiri člana. Svaki tenk je prilično komplikovan, to je skupa mašina opremljena uređajima za praćenje i izviđanje navigacionim i komunikacionim sistemima. Najvažnije je da svi ovi sistemi i sam tenk treba da se podese, održavaju, popravljaju i obnavljaju posle oštećenja u borbi. Što se tiče ukrajinske vojne snage, nisu u stanju da održavaju sopstvene tenkove T-64, pa šta reći o komplikovanim sistemima naoružanja koji su za njih novi, dodao je zvaničnik.

Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin rekao je u petak posle sastanka šefova odbrane zapadnih zemalja u američkoj vojnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj da Vašington nije imao nikakve najave o planovima da Kijevu obezbedi tenkove Abrams, a Berlin još nije doneo odluku o slanju tenkova Leopard 2 u Ukrajinu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus nije isključio mogućnost da takva odluka bude doneta narednih dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter