Izvor: Kurir.rs
06.09.2023 u 15:31
2

BLINKEN IZ UKRAJINE PORUČIO: „Ovde sam da izrazim stalnu i odlučnu američku podršku“

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas u Kijevu da je Ukrajina ostvarila "dobar napredak" u svojoj kontraofanzivi i poručio da je u posetu Kijevu došao kako bi pokazao stalnu i odlučnu američku podršku Ukrajini tokom rata.

Blinken, koji je danas doputovao u posetu Kijevu, rekao je tokom sastanka sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom da je tokom treće posete Ukrajini od početka rata ponovo „zapanjen izuzetnom hrabrošću i otpornošću ukrajinskog naroda, ukrajinskih snaga i ukrajinskog rukovodstva“, prenosi Si-En-En.

„I ja sam ovde, pre svega, da izrazim našu stalnu i odlučnu podršku Ukrajini dok se nosi sa ovom agresijom. Videli smo dobar napredak u kontraofanzivi, što je veoma ohrabrujuće“, rekao je Blinken.

On je dodao da SAD žele da se uvere da Ukrajina ima ono što joj je potrebno, ne samo kako bi njena kontraofanziva bila uspešna, „već da ima ono što joj je potrebno na duži rok, da se pobrinemo da ima snažna sredstva odvraćanja, jak odbrambeni kapacitet, tako da se u budućnosti ovakve agresije se više ne dešavaju“.

POGUBIO SE KAO ZELENSKI U VILJNUSU: BLINKEN izazvao podsmeh izjavom da je KIJEV „OSLOBODIO“ POLOVINU TERITORIJE

„Mi smo odlučni da nastavimo da radimo sa našim partnerima dok grade i obnavljaju snažnu ekonomiju, jaku demokratiju“, poručio je Blinken.

Kuleba je u kratkom obraćanju u ukrajinskom Ministarstvu spoljnih poslova rekao da se raduje produktivnom razgovoru sa Blinkenom, fokusiranom na na rezultate.

Blinken je danas započeo dvodnevnu posetu Kijevu kao znak podrške ukrajinskoj kontraofanzivi, a očekuje se da će objaviti novi paket pomoći SAD vredan više od milijardu dolara.

Blinken, koji je prvi visoki američki zvaničnik u poseti Kijevu od početka kontraofanzive, trebalo bi da se sastane i sa predsednikom Volodimirom Zelenskim, kao i predstavnicima civilnog društva.

Vlada SAD je do sada obezbedila vojnu pomoć Ukrajini u iznosu od više od 43 milijarde dolara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “BLINKEN IZ UKRAJINE PORUČIO: „Ovde sam da izrazim stalnu i odlučnu američku podršku“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter