Izvor: RT
24.10.2023 u 15:13
0

BOLJE DA IH PONOVO PRIPOJIMO RUSIJI JER BRIŠU SEĆANJE O NACISTIMA: LAVROV osuo PO BALTIČKIM ZEMLJAMA I UKRAJINI

Šef ruske diplomatije podseća da su Nemci još 1942. godine javno saopštili da je "Ukrajina za njih samo objekat za eksploataciju, koji treba da plati rat, a Ukrajinci drugorazredni narod za rešavanje vojnih zadataka"

Danas se u nizu evropskih zemalja, a pre svega u Ukrajini i baltičkim zemljama, planski radi na uništavanju istorijskog sećanja povezanog sa Drugim svetskim ratom, što nas zabrinjava, kaže danas ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u video obraćanju učesnicima međunarodnog naučno-praktičnog foruma „Bez roka zastarelosti: Nacistički zločini protiv čovečnosti, istorija i savremenost“.

Lavrov je istakao da se u ovim zemljama čak otvoreno uzdižu bivši nacisti, iako je još pre 77 godina, 1946. godine, po okončanju Nirnberškog suđenja doneta odluka da su zločini nacista bez roka zastarelosti. 

Zločini nacista javno su osuđeni te godine, a Nirnberški proces poslužio je kao osnova za razvoj savremenog međunarodnog krivičnog prava, ponovio je Lavrov.

OŠTRA PORUKA RIČARDA GRENELA: „Kurti i Osmanijeva da izaberu datum“

„Hteo bih da podsetim pripadnike zločinačkog kijevskog režima, a usput i njegove pokrovitelje, da je, prema dokumentima Nirnberškog procesa, samo u Kijevu za vreme nemačke okupacije mučeno, streljano ili otrovano skoro 200.000 civila“.

Takođe, ministar podseća da su Nemci još 1942. godine javno saopštili da je „Ukrajina za njih samo objekat za eksploataciju, koji treba da plati rat“, dok bi Ukrajinci trebalo da im služe kao nekakav „drugorazredni narod za rešavanje vojnih zadataka“, čak i ukoliko bi to značilo da treba „da ih love lasom“.

Danas se slične politike drži Zapad, na čelu sa SAD, koje su spremne da suzbiju Rusiju „do poslednjeg Ukrajinca“.

Zbog svega toga borba protiv falsifikovanja rezultata Drugog svetskog rata, kao i borba protiv širenja ideologije ispunjene mržnjom protiv čoveka se nalaze na listi prioriteta naše diplomatije, pojasnio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter