Izvor: Tanjug
12.07.2022 u 22:00
0

BRAZIL NE BRINE ZA MOGUĆE SANKCIJE Šef diplomatije Karlos Franka poručio je da njegova zemlja traži da od Moskve kupi dizel goriva „koliko može“!

 Brazil nastoji da kupi što više dizel goriva od Rusije, rekao je danas brazilski ministar spoljnih poslova Karlos Franka, ne dajući više detalja o transakcijama.

„Moramo se pobrinuti da imamo dovoljno dizela za brazilsku poljoprivredu i, naravno, za brazilske vozače“, rekao je Franka tokom posete Ujedinjenim nacijama u Njujorku, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je dodao da zbog toga Brazil traži „pouzdane dobavljače dizela, a Rusija je jedan od njih““, kao i da njegova zemlja traži da od Moskve kupi dizel goriva „koliko može“.

Rojters ističe da nije odmah bilo jasno kako će Brazil kupiti ruski dizel, a da se ne suoči sa sankcijama Zapada, nametnutim Moskvi zbog njenog napada na Ukrajinu.

PUTIN SPREMAN ZA ISTORIJSKI POTEZ: Rusija premešta prestonicu iz Moskve?

Na pitanje da li je došlo do bilo kakvih problema sa Zapadom oko plana kupovine dizela od Rusije, Franka je rekao da nije.

„Rusija je strateški partner Brazila u BRIKS-u“, rekao je on, misleći na grupu koju čine Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika, blok koji se, kako navodi Rojters, vidi kao moćna alternativa Zapadu u nastajanju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter