Izvor: BSC HAPPY
25.01.2023 u 20:12
0

BRIKS SPREMA ŽESTOK UDARAC AMERICI Šef ruske diplomatije otkriva da će se uskoro razgovarati o stvaranju unutrašnjih valuta u okviru asocijacije!

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da će na predstojećem samitu zemalja BRIKS-a u avgustu razgovarati o stvaranju unutrašnjih valuta u okviru ove asocijacije.

„Ozbiljne zemlje sa samopoštovanjem veoma dobro razumeju šta je u pitanju. Oni vide podmuklosti gospodara sadašnjeg međunarodnog monetarnog sistema i žele da stvore svoje mehanizme da obezbede održivost koji bi bili zaštićeni od spoljnih direktiva“, rekao je Lavrov.

Tema stvaranja valute BRIKS-a biće razmotrena na samitu asocijacije krajem avgusta, otkrio je novinarima ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posle razgovora sa predsednikom Angole Žoaom Lurenkom.

NAMERA JE JASNA: Putin još jednom naglasio da je cilj specijalne vojne operacije ZAŠTITA RUSIJE I NJENOG NARODA

„Upravo u tom pravcu stižu inicijative, nedavno izrečene, o potrebi da se razmišlja o stvaranju unutrašnjih valuta u okviru BRIKS-a, u okviru Zajednice latinoameričkih i karipskih država. O tome će svakako biti reči na samitu BRIKS-a. koji će se održati u Južnoafričkoj Republici krajem avgusta i gde će biti pozvana grupa afričkih nacija, uključujući, koliko sam razumeo, predsednika Lorenka“, rekao je ruski visoki diplomata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter