Izvor: BSC HAPPY
27.01.2023 u 07:26
0

But otkrio detalje zatočeništva u SAD: Nudili su azil mojoj porodici u zamenu za „prljavštine“ o visokim ruskim zvaničnicima!

Viktor But, ruski državljanin koji je pušten iz američkog zatočeništva u decembru, rekao je da su američke vlasti pokušale da prikupe kompromitujuće informacije o visokim ruskim zvaničnicima tokom ispitivanja, obećavajući zauzvrat politički azil njegovoj porodici.

„Ako bih našem rukovodstvu dao, kako oni (Amerikanci) svojim žargonom kažu, „prljavštinu“, onda bi moja porodica mogla da dobije azil. Ovi predlozi su upućeni i Ali (supruzi Viktora Buta), kada je prvi put posetila Ameriku“, rekao je But u intervjuu.

But je takođe rekao da je upozoren da će „odslužiti svaku sekundu svoje zatvorske kazne, kao primer drugim Rusima koji su se usudili da odbiju da sklope dogovor sa američkim pravosuđem“, tako što nije pružio kompromitujuće informacije o ruskom rukovodstvu.

MEDVEDV BRUTALNO UDARIO NA KIJEVSKI REŽIM: Bez zapadnog novca i oružja Zelenski i Ukrajina ne bi izdržali ni dana

But je uhapšen u glavnom gradu Tajlanda Bangkoku 2008. po nalogu koji je izdao lokalni sud po nalogu SAD. Optužen je za ilegalno snabdevanje oružjem pobunjeničkoj grupi poznatoj kao Revolucionarne oružane snage Kolumbije, koju su SAD označile kao terorističku organizaciju.

Dve godine kasnije But je izručen Sjedinjenim Državama.

U aprilu 2012. osuđen je na 25 godina zatvora i kažnjen sa 15 miliona dolara.

But se 8. decembra vratio u Rusiju kao rezultat dogovora sa SAD da ga razmene za američku košarkašicu Britni Grajner.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter