Izvor: HappyBSC
28.12.2022 u 16:01
0

ČUDNO PONAŠANJE BRISELA: EU finansira natalitet u Turskoj, dok to isto izbegava u evropskim zemljama

Projekat u Turskoj, koji su finansirali poreski obveznici EU u iznosu od 25.472.000 evra, ponudio je podrđku odabiru žena koje će ostati zaposlene plaćajući školovane dadilje da se brinu o njihovoj deci. Projekat su sufinansirale Ankara i Brisel, a sprovodi ga Zavod za socijalno osiguranje. Projekat se primenjivao u Ankari, Istanbulu i Izmiru.

TURSKA PREDLOŽILA ERDOGANA ZA NOBELOVU NAGRADU ZA MIR: Nominovan zbog napora da uspostavi mir između Ukrajine i Rusije

Populacija Turske već iznosi 85 miliona, a Svetska banka procenjuje da će populacija zemlje doseći 109 miliona do 2050. Za razliku od evropskih zemalja, populacija Turske ostaje na samoodrživom nivou, s Turcima koji imaju 2,05 dece po porodici.

Stručnjaci upozoravaju da je Turska suočena s problemima vezanim uz gustinu naseljenosti, posebno u područjima poput Istanbula, koji je stradao od zemljotresa u prošlosti. Stručnjaci upozoravaju da bi ove godine “mogao da nastane ozbiljan haos u slučaju moguće prirodne katastrofe, u gradu koji bi trebalo da ima osam miliona stanovnik, a koji trenutno samo u gradskom području ima 15,8 miliona.

S druge strane zemlje poput Mađarske, Švedske, Francuske i Nemačke imaju širok raspon pronatalitetnih politika, ali EU ne obezbeđuje sredstva za te inicijative. Zbog toga su francuski konzervativni političari reagoali s besom na nedavnu objavu EU o uspehu 23,5 miliona evra vrednog demografskog projekta usmerenog na prodice u Turskoj.

Francuski konzervativni evroparlamentarac Nikolas Baj rekao je da “Iako Brisel odbija da učestvuje u bilo kakvoj politici nataliteta za Evropljane, ona podržava rađanje u Turskoj!”

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter