Izvor: Kurir.rs
05.03.2023 u 13:09
0

STRAŠNE SCENE NA ULICAMA ATINE, LETE SUZAVCI I ŠOK BOMBE: Hiljade demonstranata u sukobu s policijom, neredi zbog sudara vozova! (VIDEO)

Neki demonstranti su zapalili kante za otpatke i bacali molotovljeve koktele, dok je policija odgovorila suzavcem i šok bombama.

Nasilni sukobi između policije i demonstranata izbili su u nedelju ispred grčkog parlamenta u Atini. Na hiljade ljudi protestuje zbog najveće železničke nesreće u zemlji u kojoj je poginulo 57 ljudi.

GRČKA PRED MIGRANTSKOM KRIZOM: Pojačana granična kontrola prema Turskoj zbog novog izbegličkog talasa

Hiljade demonstranata okupilo se u besu nakon najgore železničke katastrofe u zemlji u kojoj je poginulo 57 ljudi, saopštila je policija.

Oko 7.500 demonstranata izašlo je na ulice nakon poziva studenata, železničkih radnika i zaposlenih u javnom sektoru, pošto su železničke i metro usluge paralizovane štrajkom.

Premijer Kirijakos Micotakis zatražio je u nedelju oproštaj od porodica žrtava nakon katastrofe koja je izazvala veliko gnev.

„Kao premijer dugujem svima izvinjenje, a od rođaka žrtava, moram da tražim oproštaj“, napisao je on u poruci upućenoj naciji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter