Izvor: tanjug
30.08.2021 u 12:52
0

EU ponovo uvodi restrikcije za turiste iz SAD

 Evropska unija planira da preporuči državama članicama da obnove ograničenja za turiste iz SAD zbog povećanja nivoa infekcija korona virusom u toj zemlji, saopštile su danas evropske diplomate.

Najnovije smernice bi mogle stići već ove nedelje, navode diplomate iz EU koji su govorili pod uslovom da ostanu anonimni, jer je proces revizije još u toku.

VAŽNO: 

DAČIĆ: Od evroparlamentaraca NISAM DOBIO tekst predloga za izmenu izbornih uslova u Srbiji

DR KON U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ OTKRIO: Nošenje maski može u potpunosti da zameni vakcinaciju

PROGNOZA ZA PONEDELJAK 30. AVGUST: Razvedravanje i skok temperature

Međutim, svaka odluka bi bila neobavezujuća, jer EU nema jedinstvenu turističku politiku vezano za kovid-19, a nacionalne vlade imaju ovlašćenje da odluče hoće li svoje granice ostaviti otvorenim za turiste iz SAD. 

Odlukom o uklanjanju SAD sa liste bezbednih zemalja za neesencijalna putovanja, poništila bi se preporuka iz juna, kada je 27-člani blok preporučio ukidanje ograničenja za američke putnike pred letnju turističku sezonu.

EU ažurira listu na osnovu kriterijuma u vezi sa brojem infekcija korona virusom, a lista se revidira svake dve nedelje.

PROČITAJTE JOŠ: 

GORAN VESIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Šta sve novo prestonica dobija – OVO SE DO SADA NIJE DOGODILO U BEOGRADU!

DANAS SLAVIMO SVETOG MIRONA: Posebno OVI LJUDI treba da pročitaju molitvu!

STEFANOVIĆ otvorio međunarodno takmičenje VOJNE POLICIJE „Čuvar reda“ u Kraljevu

GUŽVE U SAOBRAĆAJU, NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Teretna vozila na graničnim prelazima čekaju i do DVA SATA

Prema podacima Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, osnovni kriterijum da se neka zemlja nađe na tzv. zelenoj listi jeste da u poslednjih 14 dana ima manje od 75 zaraženih na 100.000 stanovnika.

Broj slučajeva korona virusa porastao je u SAD poslednjih nedelja, sa više od 1.100 inficiranih dnevno, što je najviši nivo od sredine marta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter