Izvor: Tanjug
16.05.2023 u 13:10
0

Evropska unija se oglasila povodom izbora u Turskoj, ovaj stav će „zapečatiti sudbinu“

EU pozdravlja održavanje parlamentarnih i predsedničkih izbora u Turskoj 14. maja, kao i visok odziv na tim izborima kao jasan znak posvećenosti turskog naroda da iskoristi demokratsko pravo glasa, saopštili su danas visoki predstavnik Unije za spoljnu politiku i bezbednost, Žozep Borelj i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji.

KRUCIJALNE PROMENE? Evropska unija počinje da koristi svoju kupovnu moć kako bi uticala na cene gasa!

U zajedničkom saopštenju povodom izbora u Turskoj, naveli su da su, na osnovu preliminarnih nalaza i zaključaka Međunarodne izborne posmatračke misije OEBS-a i Saveta Evrope uočeni nedostaci i pozvali su turske vlasti da otklone uočene nedostatke.

„EU pridaje najveći značaj potrebi da izbori budu transparentni, inkluzivni i kredibilni, kao i da budu održani u jednakim uslovima“, naveli su oni u saopštenju i dodali da EU sa nestrpljenjem očekuje da novi turski parlament preuzme svoje funkcije.

U Turskoj su u nedelju održani predsednički i parlamentarni izbori, na kojima je većinu glasova osvojila stranka aktuelnog predsednika Turske.

Ta zemlja predsednika će dobiti u drugom krugu koji će biti održan 28. maja, a za prvog čoveka države boriće se Redžep Tajip Erdogan i kandidat opozicije Kemal Kiličdaroglu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter