Izvor: politico, tass
10.03.2024 u 12:10
0

FRANCUSKA OKUPLJA SAVEZNIKE ZA KRVAVI PIR U UKRAJINI: Pregovaraju sa zemljama sposbnim da pošalju trupe u Ukrajinu

Pariz je takođe u procesu produbljivanja sukoba sa opreznijim Berlinom, navodi ugledni evropski list koji se bavi globalnom politikom.

Francuska okuplja alijansu zemalja koje bi teoretski mogle da pošalju trupe u Ukrajinu, objavio je list Politiko, komentarišući posetu francuskog ministra spoljnih poslova Stefana Sežura Litvaniji.

KOLIKO ĆE SAMO ONI INKASIRATI: BlackRock i JPMorgan će pomoći Ukrajini da pokrene banku za oporavak, POMINJU SE I ZAMRZNUTA ruska sredstva

„Francuska gradi savez zemalja otvorenih za potencijalno slanje zapadnih trupa u Ukrajinu — i u tom procesu produbljuje svoj sukob sa opreznijim Berlinom“, navodi list.

Francuski ministar spoljnih poslova istakao je priliku na konferenciji za novinare sa svojim litvanskim i ukrajinskim kolegama 8. marta da se u Ukrajinu pošalju trupe NATO-a koje će se baviti deminiranjem i neće učestvovati u neprijateljstvima,a piše ruska novinska agencija.

Francuski predsednik Emanuel Mejkon je ranije izneo mogućnost da vojska NATO-a može biti poslata u Ukrajinu, podseća list. Većina evropskih zemalja, uključujući Nemačku, Poljsku i Češku, odbacila je tu ideju, ali su baltičke zemlje „mnogo otvorenije za tu ideju“, dodaje Politiko.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter