Izvor: BSC HAPPY
31.01.2023 u 09:40
0

FRANCUSKA RAZMATRA SLANJE AVIONA UKRAJINI: Makron poručio da ništa nije isključeno, ali USLOVI ipak postoje

Očekuje se da će se ukrajinski ministar odbrane u utorak u Parizu sastati sa predsednikom Emanuelom Makronom usred debate među saveznicima Kijeva o tome da li da obezbedi borbene avione za rat protiv Rusije, nakon što je američki predsednik Džo Bajden isključio da daje F-16.

Ukrajina je planirala da obezbedi zapadne lovce četvrte generacije poput F-16 nakon što je prošle nedelje obezbedila zalihe glavnih borbenih tenkova, rekao je savetnik ministra odbrane Aleksija Reznikova.

Na pitanje da li će Sjedinjene Države obezbediti F-16, Bajden je rekao novinarima: „Ne“.

MAKRON SPREMA NOVE SANKCIJE Odlučan je da preduzme „mere za zamrzavanja finansijskih sredstava“ ruskih javnih ličnosti!

Ali izgleda da su Francuska i Poljska spremne da prihvate takav zahtev Ukrajine, a Makron je rekao novinarima u Hagu da „po definiciji ništa nije isključeno“ kada je reč o vojnoj pomoći.

Makron je naglasio da će svaki takav potez zavisiti od nekoliko faktora, uključujući potrebu da se izbegne eskalacija i uveravanja da letelica neće dodirnuti rusko tlo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je rekao da će se Reznikov takođe sastati sa svojim francuskim kolegom Sebastijenom Lekornuom u Parizu.

Premijer Poljske Mateuš Moravjecki takođe nije isključio moguću nabavku F-16 Ukrajini. Moravjecki je rekao da će se svaki takav transfer odvijati „u potpunoj koordinaciji“ sa zemljama NATO-a.

Andrij Jermak, šef kabineta ukrajinskog predsednika, primetio je „pozitivne signale“ iz Poljske i rekao da Francuska „ne isključuje“ takav potez.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter