Izvor: b92
16.04.2024 u 09:06
2

IRAN NAS NIJE OBAVESTIO, IZRAELU DAJEMO ODREŠENE RUKE: SAD „promenile ploču“, KOMANDANTI ODREĐUJU METE

Kirbi: Iran nije obavestio SAD o detaljima napada na Izrael

Iran prošle nedelje nije obavestio SAD ni o vremenskom okviru za pokretanje napada na Izrael, niti o potencijalnim metama, izjavio je danas savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

On je potvrdio da su SAD razmenile poruke sa Iranom, ali da nikada nije bilo informacija u vezi sa vremenskim okvirom ili metama napada, koji je Iran izvršio u noći između subote i nedelje, prenosi Rojters.

UKRAJINCI, ŠTO SMO SE IGRALI, IGRALI SMO SE: AMERI zvanično odlučili da neće više presretati RUSKE RAKETE – KAPITULACIJA BLIZU

Kirbi nije objašnjavao koje poruke su SAD razmenile sa zvaničnim Teheranom, ali je potvrdio da su „lažni“ svi izveštaji koji sugerišu da je Iran dojavio Vašingtonu da planira napad na Izrael.

„Iran nam nikada nije potvrdio ni vremenski okvir za napad, ni ciljeve napada. Ta priča da nam je Iran preneo poruku o tome šta namerava da uradi je smešna“, rekao je Kirbi.

Izrael sprema odgovor na napad Irana: Poznate mete?

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu naredio je Izraelskim odbrambenim snagama da predstave opcije za ciljeve u Iranu kao odgovor na nedavni iranski napad.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “IRAN NAS NIJE OBAVESTIO, IZRAELU DAJEMO ODREŠENE RUKE: SAD „promenile ploču“, KOMANDANTI ODREĐUJU METE”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter