Izvor: Kurir.rs/Ukrinform
27.04.2023 u 22:32
3

ŠVEDSKA POLITIČARKA IDE U RAT? Karolin se pridružila ukrajinskoj vojsci i sprema se za odlazak na front (FOTO)

Nekadašnja poslanica u švedskom parlamentu Karolin Nordengrip (43) potpisala je ugovor sa Oružanim snagama Ukrajine ubrzano se sprema za odlazak na front.

UKRAJINA POKAZALA BORBENI RAD RAKETNE BATERIJE PVO SISTEMA PATRIOT: Ovo je jednica koja upravlja ovim PVO zaštitom Kijeva (VIDEO)

Nordengrip je na svom profilu na Instagramu pozvala sve da pomognu Ukrajini.

– Vest da sam se pridružila ukrajinskoj vojsci proširila se veoma brzo. Veoma sam zahvalna na svim porukama i podršci koju dobijam od ljudi iz celog sveta. Ne znam šta da kažem. Hvala. Molim vas da razmislite da li postoji čak i mala stvar koju možete učiniti za Ukrajinu kako biste im pomogli. Slava Ukrajini – napisala je na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caroline Nordengrip (@nordengrip)

Nordengrip je ujedno demantovala navode pojedinih medija da je pristupila ukrajinskoj međunarodnoj legiji i navela da je postala deo regularne ukrajinske vojske. Nekadašnja švedska poslanica je za RSE rekla da će služiti u 47. mehanizovanoj brigadi i da se već sprema za odlazak na front.

Nordengrip se bavi politikom već 15 godina. Od 2018. do 2022. bila je član Švedske demokratske partije u Riksdagu, međutim, odlučila je da promeni svoj život prošle godine kad je videla i čula vest o navodnim masakrima u Irpinu i Buči.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “ŠVEDSKA POLITIČARKA IDE U RAT? Karolin se pridružila ukrajinskoj vojsci i sprema se za odlazak na front (FOTO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter