Izvor: Kurir.rs
27.04.2023 u 22:02
0

BAJDENOVA PRETNJA NIJE NAIVNA? „Ako Severna Koreja izvrši nuklearni napad, režim Kim Džong Una biće zbrisan“

Na svečanoj večeri koju je Bajden upriličio povodom posete predsednika Južne Koreje bilo je više poznatih ličnosti iz raznih oblasti.

Posle više od 40 godina Sjedinjene Američke Države će svoje nuklearne podmornice usidriti u južnokorejske luke.

VEĆINA AMERIKANACA PROTIV REIZBORA BAJDENA: Ovo je presudilo!

Američki predsednik Džozef Bajden izneo je do sada najozbiljniju pretnju upućenu Kim Džong Unu, lideru Severne Koreje.

Bajden je upozorio da bi eventualni nuklearni napad koji bi izvršila Severna Koreja doveo do toga da režim Kim Džong Una bude potpuno zbrisan.

Eho Donalda Trampa

Sjedinjene Države i Južna Koreja su postigle vojni sporazum, koji podrazumeva da će Vašington reagovati u slučaju da Pjongjang izvrši napad nuklearnim oružjem na Seul. Američki predsednik je u Vašingtonu ugostio svog južnokorejskog kolegu Jun Suk Jula, gde mu je u Beloj kući priredio i svečanu večeru.

– Nuklearni napad Severne Koreje protiv Sjedinjenih Država ili njenih saveznika je neprihvatljiv i njegov rezultat bi bio kraj režima koji bi takav napad izvršio – poručio je američki predsednik.

Njegove reči zvuče gotovo kao eho izjave bivšeg šefa Bele kuće Donalda Trampa, koji je 2017. upozorio da će se Severna Koreja suočiti s „vatrom i besom“ kakvu svet nikada nije video ukoliko upotrebi nuklearno oružje protiv Sjedinjenih Država.

Tramp je jedini predsednik SAD koji se sastao s Kim Džong Unom, uprkos tome što je ovaj testirao nuklearno oružje suprotno rezolucijama UN.

Oglasio se i predsednik Južne Koreje:

– Naše dve zemlje dogovorile su se o bilateralnim predsedničkim konsultacijama u slučaju severnokorejskog nuklearnog napada i obećale su da će odgovoriti brzo, sveobuhvatno i odlučno, koristeći oružje saveza, uključujući nuklearno oružje SAD – rekao je Jun.

Nuklearni jug

Kina je upozorila Južnu Koreju i SAD da „ne provociraju konfrontaciju“ sa Severnom Korejom:

– Sve strane treba da se suoče sa suštinom problema Korejskog poluostrva i imaju konstruktivnu ulogu u promovisanju mirnog rešenja problema – rekla je portparolka ministarstva spoljnih poslova Mao Ning.

Vojni sporazum predviđa i plan da takozvane nevidljive američke nuklearne podmornice budu usidrene u Južnoj Koreji, prvi put posle više od 40 godina. Dogovor se tumači kao novi napor u smislu nuklearnog odvraćanja. Od početka 2022. Pjongjang je izvršio više od sto testiranja raketa različitog dometa. Početkom aprila Severna Koreja je prvi put testirala interkontinentalni projektil na čvrsto gorivo, što je bio dokaz o napretku razvoja njene tehnologije. Svečana večera

Anđa dovela sina u Belu kuću

Najveću pažnju je privukla Anđelina Džoli, holivudska zvezda, koja se na večeri pojavila sa usvojenim sinom Medoksom (21), koji je poreklom iz Kambodže.

Zanimljivo je da Medoks od 2019. pohađa univerzitet Jonsej u Seulu. Anđelina s Bredom Pitom, od kog se razvela, ima još petoro dece.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter