Izvor: Sputnjik
08.01.2023 u 19:08
0

KIJEVSKI REŽIM ŽELI DA ZADRŽI PAŽNJU ZAPADA: Ukrajina sprema antirusku provokaciju velikih razmera!

Evo kakav je cilj ukrajinskih specijalnih službi!

Ukrajinska strana ponovo je pripremila provokaciju velikih razmera kako bi optužila Oružane snage Rusije za ratne zločine, navodi se u hitnom saopštenju Međuresornog koordinacionog štaba Ruske Federacije za humanitarni odgovor u Ukrajini.

– Specijalne službe Ukrajine pripremile su novu antirusku provokaciju velikih razmera koja ima za cilj da diskredituje Oružane snage Ruske Federacije i optuži ruske vojnike da su navodno počinili ratne zločine – navodi se u saopštenju.

UKRAJINA ĆUTI: Nema komentara na ruske tvrdnje o žrtavma odmazde na Kramatorsk

Kako se navodi, na Badnje veče predstavnici Državnog istražnog biroa i Službe bezbednosti Ukrajine organizovali su otvaranje grobova na grobljima u naseljima Kozačja Lopalj, Veliki Burluk, Šipovato i Hatno u Harkovskoj oblasti. U njima su sahranjeni stanovnici koji su umrli prirodnom smrću u periodu od 24. februara do 6. septembra 2022. godine.

– Nakon ekshumacije, tela ukrajinskih državljana su dodatno unakažena i bačena u posebno pripremljene jame na periferiji ovih naselja kako bi se stvorila baza lažnih dokaza navodnih mučenja i streljanja civila od strane ruskih vojnika – ističe se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Antiruskom provokacijom koju sprema kijevski režim će pokušati da zadrži pažnju Zapada i ubedi u potrebu nastavka podrške Ukrajini.

– Ovim antiljudskim metodama, kijevski režim, u svetlu odustva bilo kakvih uspeha na bojnom polju, nastoji da zadrži pažnju zapadne publike i ubedi strane partnere kijevskog režima u potrebu za njegovom daljom podrškom – objašnjava se u saopštenju.

Ministarstvo je dodalo da sada predstavnici ukrajinskih specijalnih službi i pravosudnih organa fotografišu i snimaju tela preminulih državljana Ukrajine, a u prisustvu lažnih svedoka imitiraju rad „forenzičkih stručnjaka“ i drugih „proceduralnih koraka“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter