Izvor: Tanjug
08.01.2023 u 18:04
0

UKRAJINA ĆUTI: Nema komentara na ruske tvrdnje o žrtavma odmazde na Kramatorsk

Igor Konašenkov, izjavio je danas da su ruske oružane snage sprovele operaciju odmazde za nedavni ukrajinski napad na rusku vojnu bazu u naselju Makejevka.

Ukrajina nije za sada komentarisala tvrdnje Rusije da je više od 600 ukrajinskih vojnika poginulo u ruskom raketnom napadu na Kramatorsk.

Ranije danas se oglasio gradonačelnik Kramatorska koji je na Fejsbuku objavio da niko nije ubijen u napadu na različite lokacije u tom gradu, preneo je londonski dnevnik Gardijan.

Portparol ruskog ministarstva odbrane, general-potpukovnik Igor Konašenkov, izjavio je ranije danas da su ruske oružane snage sprovele operaciju odmazde za nedavni ukrajinski napad na privremenu rusku vojnu bazu u naselju Makejevka u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

ODMAZDA ZA MAKEJEVKU! U raketnom napadu likvidirano više od 600 ukrajinskih vojnika

Prema njegovim rečima, u ruskom raketnom udaru ubijeno je više od 600 ukrajinskih vojnika smeštenih u privremenim bazama u Kramatorsku, preneo je TASS.

– Tokom proteklog dana, ruski obaveštajci su kroz različite nezavisne kanale otkrili nekoliko privremenih baza ukrajinskih vojnika u Kramatorsku. Nakon obimnog raketnog udara na ove baze poginulo je više od 600 ukrajinskih vojnika – rekao je ruski general.

U međuvremenu, agencija Rojters je prenela reči očevidaca koji su potvrdili da je ruski raketni udar na Kramatorsk prouzrokovao materijalnu štetu, ali tvrde da nema dokaza da je u napadu bilo ljudskih žrtava.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Izveštači Rojtersa posetili su dva studentska doma u Kramatorsku koje je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije navelo kao mesta u kojem su privremeno bili smešteni ukrajinski vojnici tokom ruskih raketnih udara.

Prema njihovom svedočenju, nema indicija da je neko od dva navedena mesta direktno pogođeno raketnim projektilima i ozbiljno oštećeno, nema očiglednih pokazatelja da su u tim objektim živeli vojnici i nema ni tragova krvi ni drugih materijalnih dokaza o ljudskim žrtvama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter