Izvor: Afera
23.08.2023 u 14:34
0

„KREĆEMO U TREĆI SVETSKI RAT“: KIM DŽONG UN obećao AMERIKANCIMA OKRŠAJ do POSLEDNJEG! (VIDEO)

Pjongjang je optužio SAD da žele veći sukob, koji je na pomolu

Bliske vojne veze Vašingtona sa Južnom Korejom približavaju region nuklearnom ratu, tvrdi Pjongjang.

Državna Korejska centralna novinska agencija (KCNA) tvrdila je da je tekuća 11-dnevna američko-južnokorejska vežba „Ulchi Freedom Shield“ bila proba za „stvarni rat za invaziju na sever“ i da je „agresivni karakter vežba postaje sve upadljivija.”

„SVE ŠTO VAM GOVORE JE LAŽ – UKRAJINA JE UNIŠTENA, RUSI POBEĐUJU“: POZNATI AMERIČKI VODITELJ TAKER KARLSON RASKRINKAO ZAPADNJAČKU PROPAGANDU (VIDEO)

Pjongjang je dalje insistirao na tome da će, ako tokom trenutne vežbe SAD i njeni saveznici primene principe dogovorene prošle nedelje u Kemp Dejvidu u Merilendu, „mogućnost izbijanja termonuklearnog rata na Korejskom poluostrvu postati realnija“.

Predsednik Džo Bajden ugostio je u petak svog južnokorejskog kolegu Jun Suk Jeola i japanskog premijera Fumija Kišidu u Kemp Dejvidu. U zajedničkoj izjavi trojica lidera obećali su da će povećati vojne veze i „podići našu trilateralnu bezbednosnu saradnju na nove visine“. Oni su takođe osudili „neviđeni broj” testova balističkih projektila Pjongjanga i optužili ga za sajber napade.

Severna Koreja tradicionalno smatra pretnjom američke vežbe sa Južnom Korejom i Japanom. Vašington, u međuvremenu, kaže da su manevri isključivo defanzivne prirode.

KRVAVI MILIJARDER U MAJICI I ČIZMAMA: Dok se PUNE GROBLJA, ZELENSKI PUNI DŽEPOVE – Evo čega je vlasnik VELIKI „RATNIK“ – RAZOTKRILI GA STRANI MEDIJI (VIDEO)

Vežba, koja je počela u ponedeljak, sastoji se od preko 30 odvojenih vežbi, koje kombinuju kompjuterski simulirane ratne igre sa treningom na terenu.

Prema američkoj mornarici, vežbe će pomoći da se „učvrsti uloga [američko-južnokorejskog] saveza kao oslonca mira i bezbednosti u regionu“.

BONUS VIDEO: 

U međuvremenu, pukovnik Li Sung-jun, portparol Zajedničkog načelnika štabova Južne Koreje, rekao je novinarima da je cilj vežbe „da se suprotstavi napredujućim pretnjama iz Severne Koreje“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter