Izvor: Tanjug
04.08.2022 u 13:43
0

KREMLJ PORUČIO: Dogovor o deblokiranju ukrajinskog izvoza žitarica iz Crnog mora nije „jednokratni mehanizam“

Kremlj je saopštio danas da dogovor o deblokiranju ukrajinskog izvoza žitarica iz Crnog mora nije „jednokratni mehanizam“ i da se nada da će nastaviti da funkcioniše efikasno.

„Ovo nije jednokratni mehanizam, već mehanizam koji je osmišljen da obezbedi izvoz žitarica koje su se nakupile u ovim lukama. Stoga se nadamo da će ovaj mehanizam nastaviti da funkcioniše jednako efikasno“, izjavio je na konferenciji za novinare portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

POSETA PELOSIJEVE TAJVANU JE KOORDINIRANA IGRA AMERIČKOG ESTABLIŠMENTA: SAD će pretrpeti ozbiljne globalne posledice!

U Istanbulu 22. jula Moskva i Kijev su potpisali odvojene sporazume sa Turskom i Ujedinjenim nacijama, čime su se stvorili uslovi za deblokadu izvoza ukrajinskih žitarica.

Dogovoreno je da se izveze oko 22 miliona tona žitarica i ostalih poljoprivrednih dobara iz crnomorskih luka u Ukrajini.

U sklopu sporazuma i Rusiji je dozvoljeno da izvozi žitarice i veštačko đubrivo.

Sve strane su se složile da se sporazum mora obnavljati svakih 120 dana, navodi britanska agencija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter