Izvor: Al Džazira
07.01.2024 u 16:16
0

KRVAVO NA BLISKOM ISTOKU: Mrtvi na sve strane, ubijen i komandant

Sukob između Izraela i Hamasa ušao je u 93. dan. Izraelska vojska (IDF) i Šin Bet saopštili su danas da je u vazdušnom napadu u Gazi ubijen Ismail Siraj, komandant Hamasovog bataljona Nuseirat, koji je prema tvrdnjama izraleskih vlasti, izvršio masakr u kibucu Beri i drugim pograničnim zajednicama 7. oktobra.

I novinari Hamza Dahduh, fotoreporter i sin šefa biroa Al Džazire u Gazi Vaela Dahduha i njegov kolega Mustafa Turaja ubijeni su danas u izraelskom vazdušnom napadu zapadno od Kan Junisa, na jugu Pojasa Gaze.

DANAS JE 3 MESECA OD POČETKA RATA IZRAELA I HAMASA: Surova retrospektiva

Dvojica novinara su poginula nakon direktnog udara izraelskog projektila u vozilo kojim su se kretali dok su radili terenski posao, dokumentujući nivo razaranja izazvanog noćašnjim vazdušnim napadom na stambenu zonu u blizini puta koji povezuje Kan Junis sa Rafom, prenosi Al Džazira.

Niko od sedmoro Palestinaca koji su ubijeni jutros u vazdušnom udaru izraelskih snaga na grad Dženin na Zapadnoj obali nije pripadao bilo kojoj naoružanoj palestinskoj formaciji, niti je bio umešan u sukobe sa izraelskim vojnicima, prenela je Al Džazira, pozivajući se na izjave svedoka tog napada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter