Izvor: Tanjug
17.09.2020 u 09:09
0

LIBIJA U NOVOJ KRIZI: Nakon pada rivalske vlade, OSTAVKU najavio još jedan BITAN ČOVEK!

Nove faze

SAZNAJTE I OVO

MUK NA KIPRU! ZVEZDA PORAŽENA: Falćineli i Degenek koštali Zvezdu miliona

BROJKE PONOVO RASTU! Ovo je najnoviji korona presek

DOKTORKA DANICA GRUJIČIĆ O KORONI I VAKCINI: Ubeđena sam da se radi o nekoj vrsti BIOLOŠKOG ORUŽJA

DOKTOR KON OBJASNIIO ŠTA DA RADITE PO POVRATKU IZ INOSTRANSTVA: Smete i na posao ali pod ovim uslovima!

RUSKI OBAVEŠTAJCI OTKRILI NAMERU AMERA: Evo kako su krenuli da ruše Lukašenka

Premijer međunarodno priznate libijske vlade Fajez al-Saradž najavio je da će podneti ostavku do kraja oktobra. Prethodno je i rivalska vlada u istočnoj Libiji podnela ostavku.

– Izražavam iskrenu želju da svoje dužnosti predam sledećoj izvršnoj vlasti ne kasnije od kraja oktobra – rekao je on u govoru koji je emitovala državna televizija.

Al Saradž je rekao da razgovori među rivalskim frakcijama u zemlji doveli do „nove pripremne faze“ za ujedinjenje libijskih institucija i pripremu parlamentarnih i predsedničkih izbora.

Libijske frakcije dogovorile su se početkom meseca da održe izbore u roku od 18 meseci i imenuju novu vladu.

Saradž je na čelu vlade nacionalnog jedinstva u Tripoliju od 2015. godine, dok su istočna Libija i veći deo juga pod kontrolom generala Haftara Kalife.

PROČITAJTE JOŠ…

UMETNIK KOJI JE SVOJU LJUBAV REFLEKTOVAO NA PLATNO: Suma za ovo delo je ogromna (FOTO)

EKSPERTI OTKRIVAJU: LJudi sa ovom krvnom grupom su otporniji na koronu

OGROMAN PROBLEM: Posle stručnog štaba i četiri igrača FCSB-a zaražena koronom!

Prethodno je i privremena vlada u istočnoj Libiji podnela u nedelju ostavku usred uličnih protesta, koji su izbili širom zemlje zbog loših uslova za život, saopštili su zvaničnici.

Premijer Abdalah Al Tani predao je ostavku vlade predsedavajućem Predstavničkog doma sa sedištem na istoku zemlje Agili Salehu, naveo je portparol vlade Ezel-Din al-Falih.

Libija je zapala u haos posle pobune 2011. godine u kojoj je svrnut i ubijen Muamer Gadafi. Od tada je podeljena na dve rivalske administracij.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter