Izvor: Kurir.rs
27.06.2023 u 16:42
0

LUKAŠENKO POTVRDIO DA JE PRIGOŽIN STIGAO U BELORUSIJU: Da, zaista, nalazi se ovde, ali Vagnerovih kampova NEĆE BITI

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko potvrdio je da je osnivač plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin stigao u Belorusiju.

LUKAŠENKO NAREDIO PUNU BORBENU GOTOVOST – zbog pokušaja oružane pobune u Rusiji

– Garancije bezbednosti su, kako je juče obećano, obezbeđene. Vidim da je Prigožin već leteo ovim avionom. Da, zaista, on je danas u Belorusiji – citira beloruskog lidera novinska agencija Belta na svom Telegram kanalu.

Lukašenko je negirao da će Vagner imati kampove u Belorusiji.

– Ponudili smo im jedan od napuštenih prostora koji je već ograđen. Neka postave šatore. Pomoći ćemo koliko možemo dok ne odlučimo šta ćemo sa njima – dodao je Lukašenko.

Šef države je dodao da svako ko hoće da služi u privatnoj ruskoj vojnoj kompaniji zna kome i gde može da se obrati.

– Morate shvatiti da svaki dan idete da spavate u zagrljaju smrti. Zato ne treba da otvaramo nijedan punkt za Vagnera. Mislim da ih nikada neće biti. A ko hoće da služi u Vagneru naći će put – rekao je predsednik.

Lukašenko je prokomentarisao navode da je dolazak Prigožina u Belorusiju „nova misija“ u ime Kremlja i negirao da postoji plan da vođa Vagnera organizuje provokacije protiv predstojećeg samita NATO u Viljnusu.

– Ne, mi nećemo nikakve provokacije, ako nam treba provokacija, imamo hiljade vojnika na zapadnom pravcu. Samo dajte komandu i organizovaćemo svaku provokaciju. Ali nam ne treba. Zašto nam je potrebna provokacija? Šta će nam dati? Pa uplašićemo ih u Viljnusu i šta? Dobićemo odgovor. Dakle, nema potrebe – rekao je predsednik.

Ranije je bilo izveštaja da je avion povezan sa vođom Vagnera sleteo u blizini Minska.

Kremlj je ranije rekao da ne zna gde se Prigožin nalazi. Ruske službe bezbednosti odustale su od svake istrage o oružanoj pobuni koja se dogodila tokom vikenda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter